Ceo razred bojkotuje nastavu! Traže da se ispiše dečak koji pred devojčicama čini neviđene gadosti (VIDEO)

Peti dan za redom celi razred jedne osnovne škole u Zagrebu ne pohađa nastavu iz protesta jer je u njihovo odeljenje premešten učenik iz druge škole, zbog neprimerenog i nasilnog ponašanja.

Roditelji od nadležnih institucija traže garanciju bezbednosti njihove dece u razredu s obzirom na to da se zbog učenika, koji je okarakterisan kao nasilnik, u prethodnoj školi ispisao ceo razred.

Traže i javno izvinjenje ministra obrazovanja Radovana Fuhsa zbog izjave da protivljenjem učenici i roditelji izazivaju “balvan revoluciju”.

Kako prenosi HRT, deo roditelja odlučio je i da ga zvanično prijavi za verbalno zlostavljanje sa seksualnim konotacijama. Za dečaka žele primerenu pomoć.

Zbog svega danas će se sastati s pravobraniteljkom za decu Helenom Pirnat Dragičević.

“Spremni smo ići do kraja. Dok god se to ne reši”, poručili su roditelji.

“Najverovatnije deca i dalje neće u školu jer neće odustati. Naš odustanak bi značio da prihvatamo nakaradnu situaciju i nakaradni sistem koji nas tera da i naša deca i mi budemo žrtve”, rekli su predstavnici roditelja.

Inače, ministar Fuhs je bio protiv premeštanja pomenutog učenika iz prethodne škole u drugu, uveren da je ovo pitanje trebalo rešiti na niovu rukovodstva škole.

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Slovački premijer Robert Fico tuži glavnog urednika portala i to zbog fotografije: “Ovo je zastrašivanje novinara”

Vesti Svet Robert Fico tužio glavnog urednika slovačkog portala i to zbog fotografije: “Ovo je …