Zvicer umalo uhapšen zbog ovog srpskog kriminalca! Bili mu za “petama”, a za sve su krivi Srbi

Bivši tajni agent Petar Lazović upozoravao je Radoja Zvicera da britanski oficir za vezu u Beogradu “pritiska” da se otkrije njegova lokacija, a da svemu tome kumuju “Srbi” kojima smeta povezanost šefa kavačkog klana sa dvije osobe iz kriminalnog miljea.

On mu te poruke šalje u decembru 2020. godine i objašnjava da to čini po nalogu svog oca Zorana Lazovića, tadašnjeg pomoćnika direktora policije za borbu protiv kriminala.

“Oficir za vezu koji je u Beogradu, britanski, pritiska da se lociraš nešto zbog robe… Taj oficir daje gas, a njemu Srbi, jer im smeta tvoja povezanost sa Elezom i Belkom” piše mlađi Lazović 9. decembra te godine.

Prema pisanju beogradskih medija, Elez je nedavno u Srbiji osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, zbog niza teških krivičnih dela počinjenih u Bosni i Hercegovini.

Navode da je uhapšen decembra 2020. godine u Srbiji, po Interpolovoj poternici, nakon čega je izručen BiH…

 

Foto: Informer

Darko Elez

 

Naknadno je podnio zahtev da kaznu služi u Srbiji zbog porodice, što je i usvojeno.

Vijesti nemaju informaciju ko je Belko koga Lazović pominje u poruci i da li misli na optuženog  Veljka Belivuka.

“To Srbi dodaju, da maskiraju sebe… Ali, eto da znaš. Tata mi rekao da ti kažem” poručuje on na tada kriptovanoj Skaj aplikaciji.

Protiv Petra Lazovića, njegovog nekadašnjeg kolege – policajca Ljuba Milovića i Zvicera, vodi se više krivičnih postupaka u kojima ih Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti za izvršenje najtežih krivičnih dela, a dominantan posao odnosio se na šverc kokaina.

 

Foto: foto MUP

Radoje Zvicer

 

Zoran Lazović uhapšen je 14. aprila 2024. godine, zajedno sa nekadašnjim glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem.

Tužioci tvrde da su njih dvojica samo formalno preduzimali akcije protiv vođa kavačkog klana, krili međunarodne podatke o šefu te kriminalne organizacije Zviceru i čuvali ga od hapšenja, a onda i obmanjivali javnost izjavama da Petar Lazović nije član te zločinačke grupe, već tajni agent na zadatku…


Ministar policije Dačić: Dok je Zvicer na slobodi, postojaće opasnost od rata klanova

za petama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da su dugo godina kriminalne grupe, naročito iz Crne Gore, za međusobne obračune koristili Beograd i Srbiju, ali da im je poslednjih godina nanet udarac i da je smanjeno njihovo delovanje u našoj zemlji

sledeća vest




Informer

Check Also

"DOKTORKA JE REKLA DA JE VISOKORIZIČNA TRUDNOĆA, NISAM DOBRO" Miljana o kiretaži koju je odbila, progovorila o Zoli: Najviše ga volim, obolela sam od njega…

Miljana Kulić prolila je gorke suze kada je sinoć u Eliti 8 govorila o trudnoći. …