“SVEDOČENJE VODI KA OSUDI KECMANOVIĆA!” Evo koje reči iz iskaza dečaka ubice su KLJUČNE u slučaju protiv njegovih roditelja


Vesti

Hronika

Suđenje porodici Kecmanović: Svedočenje dečaka ubice iz OŠ “Vladislav Ribnikar” vodi ka osudi njegovih roditelja

Ispitivanje otkriva uticaj roditelja i kako je došao do oružja

Iskaz je deo dokaza protiv roditelja Miljane i Vladimira Kecmanovića

Dečak ubica iz OŠ “Vladislav Ribnikar” u utorak je dao iskaz pred Višim sudom u Beogradu gde je ukazao da je njegova majka Miljana Kecmanović “za sve kriva” jer je od njega zahtevala da bude najbolji, te i da ne bi izvršio masakr da nije bilo očevih pištolja. Svedočenje dečaka ubice od velikog je značaja za ceo postupak, jer otkriva pozadinu masakra, ali i kako su njegovi roditelji uticali i omogućili mu da dođe do oružja.

.Foto: youtube printscreen, Tanjug/Rade Prelić, privatna arhiva, Oliver Bunić / Ringier

.

Dečak ubica je na suđenju za pucnjavu u “Ribnikaru” rekao da je “njegova majka za sve kriva“. On je, kako smo pisali, ukazao da je ona “stalno tražila od njega da bude najbolji”.

Blic preporučuje

Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikala kada nisam bio najbolji. Zbog toga što je stalno tražila više od mene, ljutio sam se i ja na nju. To njeno ponašanje je uticalo da uradim to što sam uradio. Da nisam imao očeve pištolje, ovo ne bih učinio”, rekao je on.

Ovako izgleda suđenje Kecmanovićima za masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Foto: a dimitrijevic m mitrovic m ilic / Ringier

Ovako izgleda suđenje Kecmanovićima za masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar”

Svedočenje dečaka ubice važno je za ceo postupak jer će se na taj način otkriti njegov odnos sa roditeljima i koliko su oni doprineli u odluci dečaka ubice da izvrši masakr, ali i kako je on došao do oružja i kako je naučio da puca.

Suđenje Miljani i Vladimiru Kecmanović zatvoreno je za javnost, te usled toga advokati u postupku, kao ni porodice kojima je dečak ubica ubio najmilije, nisu mogli javno da iznose detalje njegovog svedočenja.

Međutim, koliko je važno što je dečak ubica govorio o tom 3. maju, ali i svemu što je prethodilo, kao i o svojim roditeljima, ukazali su u svojim kratkim izjavama nakon suđenja advokati porodica oštećenih.

Zašto je važno svedočenje dečaka ubice

– Svedočenje počinioca zločina u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” vodi ka osudi njegovih roditelja Miljane i Vladimira Kecmanović – rekao je novinarima nakon suđenja punomoćnik oštećenik Ognjen Božović.

On je kazao da su pitanja koja su postavljanja bila usmerena ka utvrđivanju motiva zločina.

– Smatram da njegov iskaz ide u pravcu koji će voditi ka osudi – rekao je Božović.

Punomoćnik oštećenih Zora Dobričanin Nikodinović je rekla da je ispitivanje maloletnika korisno za rasvetljavanje zločina od 3. maja, dodajući da se saznalo dosta bitnih detalja.

Miljana Kecmanović

Foto: Zoran Ilić / Ringier

Miljana Kecmanović

Svedočenje dečaka ubice samo je deo dokaza koje Više javno tužilaštvo u Beogradu ima protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića.

Advokat Radomir Munižaba pojašnjava za “Blic” da je svedočenje dečaka ubice u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja od velikog značaja kako bi se potvrdilo da li je od strane roditelja bio podržavan u ideji da uči da puca.

– Bitno je zbog onoga što se roditeljima stavlja na teret. Da se utvrdi da li mu je otac govorio da ide sa njim u streljanu da puca, da li je majka to odobravala – kaže za “Blic” Radomir Munižaba.

Svedočenje dečaka ubice samo je deo dokaza protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, a koji direktno ukazuju na njihovu odgovornost.

Hapšenje Vladimira Kecmanovića

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

Hapšenje Vladimira Kecmanovića

Samo jedan u nizu dokaza protiv Vladimira i Miljane Kecmanović

Optužnicom koja je pre godinu dana podignuta Vladimir Kecmanović se tereti da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Majka Miljana Kecmanović je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici u kojoj je masakr počinjen. Dečak koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Fotografija dečaka ubice iz streljane

Foto: Ringier

Fotografija dečaka ubice iz streljane

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

“Blic” je ranije objavio fotografiju koja bi mogla da posluži Višem javnom tužilaštvu u Beogradu kao krunski dokaz u krivičnom postupku protiv Vladimira Kecmanovića, oca dečaka ubice iz Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”.

Na zlokobnoj fotografiji do koje je došao “Blic” vidi se budući dečak ubica kako pozira u streljani sa vazdušnom puškom marke “diana”, model “460 magnum” kalibra 4,5 mm, sa montiranim optičkim nišanom.

Ratko Ivanović, vlasnik streljane u kojoj je dečak ubica učio da puca, ispričao je da je Miljana Kecmanović, bila sa sinom ispred streljane i da je dečak sam ušao u nju.

– Vlasnik streljane je rekao da je Vladimir Kecmanović insistirao da njegov sin gađa iz pištolja koji je bio u njegovom vlasništvu – kazao je ranije izvor “Blica”.


Blic

Check Also

"BRATE MOJ, NEKA TE ANĐELI ČUVAJU! OSTAVIO SI NAS PRERANO…" Prijatelji se potresnim rečima opraštaju od poginulog mladića koji se zakucao u drvo

Marijan Mucić (25) iz Bele Palanke poginuo je juče u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, kada se …