Vučić: Balkan stabilan i biće još stabilniji, svi u regionu imaju šansu da to i potvrde!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Dubrovniku da je Balkan prilčno stabilan i izrazio uverenje da će biti još stabilniji, kao i da svi u regionu imaju šansu da to potvrde u budućnosti.

Mislim da je Balkan prilično stabilan i nadam se da će biti još stabilniji i verujem da ćemo imati veliku šansu da to potvrdimo u budućnosti – rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle samita Ukrajina – Jugoistočna Evropa da prokomentariše izjavu premijera Mađarske Viktora Orbana da region Zapadnog Balkana ne može biti stabilan bez ulaska Srbije u EU.

Vučić je zahvalio Orbanu na podršci koju pruža Srbiji.

Na pitanje o opoziciji u Srbiji i litijumu, Vučić je rekao da nikada kada ode van zemlje ne želim da govorim o svojim političkim protivnicima u zemlji.

– Ne želim da govorim o svojoj opoziciji, sve što imam da im kažem, kažem im u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, drugim mestima širom Srbije i to ću nastaviti da radim i u budućnosti. Mislim da Srbija ima veliku priliku po pitanju litijuma, ali naravno da je za to potrebno obezbediti zaštitu životne sredine, garantovati budućnost ljudima koji tamo žive, za to su nam potrebni eksperti i njihovo mišljenje – rekao je Vučić.

Uveren sam da možemo da dođemo do dobrih zaključaka, a ako ne – ništa od toga – poručio je Vučić.

 


Predsednik Vučić poslao moćnu poruku iz Dubrovnika: Srbija će nastaviti da vodi suverenu politiku! (FOTO/VIDEO)

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Dubrovnik gde će učestvovati na Samitu Ukrajina-Jugoistočna Evropa. Pred samit odgovarao je na pitanja novinara, gde je izneo i jasan stav u vezi sa svim gorućim dešavanjima.

sledeća vest




Informer

Check Also

Poznata glumica bila u kandžama depresije i alkoholizma! Srbi su je obožavali, a nisu imali pojma sa čime se borila

Devedesetih godina prošlog veka u Srbiji su bile izuzetno popularne latinoameričke sapunice, a jedna glumica …