Преминула чувена глумица – народ је памти по улози Титове мајке, а њена ћерка је била део познатог ријалитија

Елиса Монтес, славна шпанска глумица пореклом из Гранаде, преминула је у 89. години, остављајући за собом богату каријеру и неизбрисив траг у свету шоу-бизниса. Њено име везује се за бројне улоге на шпанском филму и на телевизији, а била је члан једне од најпознатијих породица у шпанској индустрији забаве.

Монтесова ће остати упамћена по улози Кармен, мајке ликова Бее и Тита, у култној серији “Плаво лето” из 1981. године. Ова серија, коју је режирао Антонио Мерсеро, постала је симбол једног времена и обликовала сећања многих генерација. Њена интерпретација Кармен освојила је срца публике и учинила је препознатљивом широм Шпаније. 

Поред професионалних успеха, Монтесова је имала и занимљив приватни живот. Била је у браку са познатим шпанским глумцем Антонијом Озоресом осам година. Пар је заједно радио на филмовима “Весела младост” (1963) и “Суспендован безобразник” (1963). Њихова ћерка, Ема Озорес, наставила је породичну традицију, поставши глумица. Ема је одрасла углавном уз оца након развода родитеља.

Elisa Montes
Елиса Монтес / Извор: Youtube printscreen/AWFF | Алмериа Western Филм Фестивал

Елиза Монтес је већ дуже време живела повучено и избегавала медије, али је 2017. године направила изузетак појавивши се у емисији “GH ВИП” на каналу Телецинцо, где је њена ћерка била једна од учесница ријалити програма.

Њен отац је био одговаран за смрт чувеног песника

Монтесова је била ћерка фалангистичког политичара Ramnna Руиза Алонса и сестра две велике шпанске глумице, Еме Пенеле и Тереле Павес. Све три сестре су се посветиле глуми, али ниједна од њих није користила очево презиме као део свог уметничког имена.

Рамон Руиз Алонсо познат је по томе што је 1936. године пријавио песника Федерика Гарсију Лорку због његове политичке идеологије, што је довело до песниковог погубљења током франкистичког режима.

Извор: Ла воз де галициа


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Poznata glumica bila u kandžama depresije i alkoholizma! Srbi su je obožavali, a nisu imali pojma sa čime se borila

Devedesetih godina prošlog veka u Srbiji su bile izuzetno popularne latinoameričke sapunice, a jedna glumica …