Pronađeno je telo još jedne žrtve stradale u poplavama i klizištima u Bosni i Hercegovini. Potraga i pomoć ljudima je usporena jer su u toku noći pale obilne kiše.

Novinarka Kurira Slađana Nedeljković je na terenu, a detalje o samoj situaciji na području Jablanice i Konjica saznala je u razgovoru sa šefom tima za spasavanje Davorom Vidovićem.

Kurir televizija Vidović opisao stanje na terenu u Donjoj Jablanici nakon nepredviđenih problema

– Definitivno je došlo do određenih promena na terenu, a za početak, timovi su bili povučeni tokom noći zbog bezbednosti samog rada na terenu, bili smo u bazi, a sada se vraćamo, sve funkcioniše kako treba. Naime, kiša je poremetila celu našu situaciju, nije bilo mnogo komplikacija, ali jeste poremećena dinamika rada, zemlja je veoma natopljena, pa je voda počela da se skuplja, a nadamo se da do daljih problema neće doći. Naši timovi su u Donjoj Jablanici, gde je i bio najveći udar, ali izlazimo gde god postoji potreba, borimo se sa ovom elementarnom nepogodom – započeo je Vidović, pa nastavio:

– Pored 36 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 12 vozila, tu su i četiri predstavnika Javnog preduzeća Srbija vode, koji su došli sa dva tegljača i dve velike radne mašine koji nam puno pomažu u otklanjanju posledica vremena, toliki je sloj blata, kamenja i drugog materijala i bez tih radnih mašina sve to bismo morali ručno da otklanjamo, što bi bio ogroman napor.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Majka nastradalog u polavama za Kurir televiziju