"Све ће сазнати када буде време… сваким даном је све теже" ИСПОВЕСТ мајке убијене девојчице РАЗАРА ДУШУ И ТЕРА НА СУЗЕ

Више од шест месеци прошло је од нестанка и убиства мале Данке Илић (2). Њена мајка недавно је отворила душу и рекла да јој је сваким даном све теже.

– Сваким даном све теже се борим са болом. Шест месеци је прошло. Нико не може ни да замисли колико је то тешко. Муж и ја једини знамо како нам је. Не знам како то да опишем, не може.И сада када имам два сина, фали ми Данка све више – са тугом у гласу испричала је неутешна мајка.

Она објашњава да и Данкин старији брат све време помиње и тражи сестру.

– Нон-стоп помиње Данку. У вртић по њега обично идем са бебом у колицима. Једном када смо ишли, он је рекао –  Мама, ја волим Данку. И ти волиш Данку. И тата воли Данку и бата воли Данку. Сви волимо Данку – Расплакала сам се на улици – присећа се она.

“Маше јој и шаље пољупце”

Према њеним речима, он је још мали да схвати шта се догодило.

– Када црта, увек смо ту њихов тата и ја, он, бата и Данка. У свему је Данка. Рекли смо му да је Данка горе на небу. Он јој често маше и шаље јој пољупце. Сувише је мали да би разумео. Истину ће сазнати када одрасте – додаје.

Више јавно тужилаштво у Зајечару подигло је оптужницу против двојице мушкараца, једног из села Злот, а другог из села Лука, иначе радника борског “Водовода” због кривичног дела тешко убиство у саизвршилаштву, као и против трећег мушкарца из села Злот, за непријављвиање кривичног дела и учиниоца и за помоћ учиниоцу после кривичног дела.

Подсећамо, Данка Илић, двогодишња девојчица из Бора, нестала је 26. марта у Бањском пољу када се играла у дворишту куће њене мајке у којој је била са мало старијим братом и мајком.

Девет дана касније, након даноноћног рада полицијских службеника, откривено је да је девојчица убијена, а да су мушкарци признали да су починили овај злочин. Они су неколико месеци касније променили исказе и негирали убиство.

Србија Данас/Република

Izvor: Srbija Danas

Check Also

ŠOK TRANSFORMACIJA KEBINE ĆERKE! Nekada vrcava plavuša, danas zanosna brineta (FOTO)

Nataša Kojić Taša ćerka pevača Dragana Kojića Kebe pre nekoliko godina odselila se u Ameriku …