Posebnim modnim defileom Beogradska filharmonija je predstavila novu koncertnu garderobu koju je kreirao Modni studio Zabunović, a izradila fabrika Luss tekstil. Uoči filharmonijskog koncerta u petak 4. oktobra, filharmoničari su priredili modnu reviju za svoju publiku koja je ogromnim aplauzom pozdravila novo izdanje muzičara.

marko risovic, revija u bgf.jpg
Marko Risović 

U novoj koncertnoj sezoni pod nazivom „Do poslednjeg takta“, Beogradska filharmonija ima novu koncertnu garderobu i različite odevne kombinacije adekvatne za raznovrsne nastupe orkestra. Koncertna garderoba je donacija Beogradskoj filharmoniji od strane Modnog studija Zabunović i fabrike Luss tekstil, a na inicijativu članice upravnog odbora Beogradske filharmonije Suzane Vasiljević.

Verujući da moda i muzika dele istu suštinu koja se odnosi na izraz emocija i kreativnost, dizajner Aleksandar Zabunović je nastojao da spoji ta dva sveta, stvarajući kostime koji će pojačati doživljaj publike i učiniti svaki nastup filharmonije još posebnijim:

revija u bgf, foto m.risovic.jpg
Marko Risović 

„Kada me je Beogradska filharmonija pozvala da kreiram nove kostime za njihov orkestar, osetio sam neizmernu radost ali i odgovornost. Muzika je oduvek bila neiscrpan izvor inspiracije za mene, a mogućnost da doprinesem vizuelnom identitetu tako prestižne institucije je za mene velika čast. Tokom kreativnog procesa, proveo sam mnogo vremena sa članovima orkestra, slušajući njihove priče, razumevajući njihove potrebe i želje. Želeo sam da kostimi ne budu samo odeća, već da postanu produžetak njihove umetnosti, odražavajući strast i energiju koju unose u svaki nastup. Kreirao sam prvu verziju kostima koju smo zajedno unapređivali kako bismo postigli savršenu ravnotežu između estetike i funkcionalnosti. Verujem da će ovi novi kostimi doprineti sveukupnom doživljaju publike i dodatno istaknuti eleganciju i profesionalizam orkestra”, rekao je Aleksandar Zabunović.

foto marko risovic, modna revija u bgf.jpg
Marko Risović 

Domaća porodična tekstilna kompanija koja se bavi proizvodnjom odevnih predmeta najvišeg kvaliteta, Luss tekstil, za Beogradsku filharmoniju je sašila čak 824 komada garderobe:

foto, n.maraš.jpg
N. Maraš 

„Zadovoljstvo nam je i izuzetna čast sto smo od strane Beogradske filharmonije prepoznati kao kompanija koja može da odgovori jednom ovakvom izazovu. Iako iza nas stoji dugogodišnje iskustvo i mnoštvo zadovoljnih klijenata i uspešno realizovanih projekata, ovaj projekat je zaista bio poseban izazov za nas. Radili smo sa najkvalitetnijim materijalima dostupnim na evropskom tržistu. Dodatni izazov je bilo pronaći kompromis između umetničke kreacije, želja i potreba članova orkestra i praktičnih zahteva koje sobom nosi sam proces izrade ovih fenomenalnih komada garderobe. Zato je svaki komad šiven sa posebnom pažnjom i posvećenošću uz poštovanje želja obe umetnosti koje su se u ovom projektu spojile – muzika i mode. Iskreno se nadamo da će novi vizuelni identitet orkestra biti prepoznat i od strane publike na način kako su ga prihvatili i uvaženi članovi orkestra – sa oduševljenjem”, rekao je Sava Mitrović, generalni direktor kompanija Luss Textile.

(Kurir.rs/M.F.)

Kurir televizija KONCERT UMESTO KOMEMORACIJE: Beogradska filharmonija ispratila Ivana Tasovca na večni počinak muzikom