ДЕЧАК УБИЦА ИЗ РИБНИКАРА СУТРА ИЗЛАЗИ ИЗ КЛИНИКЕ: Први пут јавно ће говорити о ономе што се десило

Дечак ће бити испитан у својству сведока, а како сазнаје Танјуг, сведочиће из посебне просторије, одвојене од суднице број један у којој ће седети сви остали учесници у поступку.

Највећа судница Специјалног суда у Устаничкој улици број 1 подељена је у три дела, тако да у првом седе судије, адвокати, тужиоци и оштећени, а у другом оптужени. Трећи део суднице предвиђен је за публику и новинаре, међутим, у овом поступку је суђење затворено за јавност. Београдски медији наводе да ће дечак убица тада први пут бити изведен из психијатријске клинике у којој се налази од злочина и спроведен у суд. Суђењу ће, поред адвоката, моћи да присуствују и оштећени.

У овом предмету суди се родитељима дечака, као и инструктору стрељане, који је оптужен за кривично дело давања лажног исказа.

Власник стрељане у којој је малолетни дечак учио да пуца, склопио је споразум о признању кривице са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, на основу чега га је суд огласио кривим за кривично дело давања лажног исказа и осудио на казну кућног затвора од шест месеци.

Родитељи од почетка суђења негирају кривицу. Суд је у овом случају затворио суђење за јавност из разлога заштите интереса малолетних жртава.

Србија Данас/Република

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Руси отворено прете ОВОЈ велесили: "Требало би потопити то проклето ОСТРВО"

Дмитриј Киселев (70), познати ТВ водитељ, недавно је упозорио да ће Велика Британија постати мета …