Nikola Zdravković (22) iz okoline Velikog Gradišta koji je u julu uhapšen zbog sumnje da je u Nemačkoj ubio Jana Kamerona (74), bivšeg dizajnera u kompaniji “Rols rojs”, navodno je ispričao je tokom istrage, a preneli su nemački mediji, da je on plaćeni ubica.

Podsetimo, sumnja se da je državljanin Srbije nasmrt izbo Kamerona 12. jula nakon što je pokucao na vrata njegove kuće na Amerskom jezeru.

– Osumnjičeni je nožem nekoliko puta izbo Kamerona koji je od zadobijenih povreda preminuo, a njegova supruga uspela je nepovređena da pobegne kod komšija i pozove pomoć – pisali su ranije nemački mediji i dodali da je osumnjičeni posle zločina pobegao pešaka do železničke stanice, gde se ukrcao na voz za Francusku.

– Šest dana posle ubistva, 18. jula, u jednom stanu u Parizu uhapšen je Nikola Zdravković zbog sumnje da je ubio dizajnera u “Rols rojsu”. On je tada saslušan u policiji, a njegova odbrana je šokirala istražitelje – naveli su izvori nemačkog lista Bild.

npp.jpg
Nemačka Policija Kamere snimile osumnjičenog sa rancem

Kako su dodali, osumnjičeni je navodno rekao “da su ga određene osobe unajmile da ubije Jana”.

– On je potom obrazložio ovu izjavu, ali su njegove reči bile konfuzne i delovale su neverovatno – dodali su izvori.

Kako je dalje rekao izvor Bilda, tužilaštvo u Minhenu nije poklonilo veru izjavi osumnjičenog, te su isključili mogućnost naručenog ubistva.

– Sve indicije trenutno ukazuju na to da je u pitanju neuspela pljačka. Sumnja se da je uhapšeni imao nameru da opljačka kuću i na taj način se dokopa novca. Osumnjičeni još uvek nije saslušan u Nemačkoj, budući da je slobode lišen na teritoriji Francuske – rekao je izvor.

Inače, tužilaštvo smatra da imaju dovoljno dokaza protiv osumnjičenog Zdravkovića. Kako su naveli, posle zločina u jezeru je pronađen crveni ranac u kom je bila odeća osumnjičenih. DNK analiza je, kako navode, potvrdila da je ranac koristio osumnjičeni.

– Pored toga, u rancu je pronađena odeća u kojoj je osumnjičeni bio u vreme zločina. Inače, u toj odeći su ga snimile i sigurnosne kamere. Istražitelji su u šumi u okolini mesta zločina pronašli i nož kojim je ubijen penzionisani dizjaner – navode izvori.

Kako su ranije za Kurir ispričale komšije uhapšenog mladića, on je i u svom rodnom kraju važio za problematičnog. Komšije su ispričale da imaju saznanja da je on provaljivao u kuće i krao.