Britanski monarh kralj Čarls je uveo novu rutinu u svoju svakodnevnicu – počeo je redovno da ruča, iako je celog života preskako ovaj važan obrok, navodi Daily Mail.

Opšte je poznato da za kraljevskom porodicom vlada veliko interesovanje, te su mnogi ljudi njegov “prvi” ručak nazvali istorijskim trenutkom. Fotografije njegovog navodno prvog ručka šire se internetom, a kralj Čarls je postao prava senzacija i preti da sruši internet.

Zašto kralj Čarls nije ručao?

Kako navodi pomenuti portal, razlog je u tome što je monarh celoga života tvrdio da nema dovoljno vremena, jer mu je raspored ispunjen. Zbog toga je godinama preskakao obrok, tvrdeći da su mu dužnosti na prvom mestu.

Zašto je sad počeo da ruča?

Po nalogu lekara i njegove supruge Kamile, kralj je nevoljno počeo da jede tokom dana, kako bi imao dovoljno energije za sve ono što ga očekuje tokom dana. Iapk, kralj koji se trenutno oporavlja od raka, ima jedan važan uslov.

On insistira na tome da hrana koju jede za ručak bude najzdravija ali i moderna, zbog ritma života kojim živii.

– Nevoljno je, ipak, prihvatio preporuku da pojede nešto za vreme ručka. To je više međuobrok. Pojede pola avokada kako bi ga držao sitim do večere. To je jako važno, naročito ako ste bolesni – rekao je izvor za Daily Mail.

Poznato je da se kralj Čarls zdravo hrani, da insistira na organski proizvedenim namirnicama, a naročito voli da jede jaja.

profimedia0884016973.jpg
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Za BBC je pre tri godina ispričao kako dva dana nedeljo izbegava meso i ribu, ali i mlečne proizvode.Ipak, kralj neće pojesti ceo avokado i tost za ručak, već samo jednu polovinu.

Zanimljivo je i da je sin njegove supruge Kamile, Tom Parker Boulus nedavno otkrio da je kralj izuzetno štedljiv kad je u pitanju hrana.

– Sve se reciklira. Ako nešto ostane, od toga će se napraviti nešto drugo ili će se pojaviti sledeći dan na meniju. Ništa se ne baca – istakao je.

(Kurir.rs/I.M.)