Savršen brak Džesike Vejt propao je mnogo pre iznenadne smrti njenog muža sa kojim ima sina. Međutim, ona to jednostavno nije znala. Naime, njen idiličan život se srušio kada je Šon, njen suprug, iznenada preminuo od srčanog udara na poslovnom putu u Teksasu. Samo nekoliko dana nakon Šonove smrti, Džesika je otkrila da je skoro čitav njihov zajednički život krio uznemirujuću tajnu.

Sve se dogodilo kada je Džesika jednog dana otvorila Šonov iPad da bi potražila broj telefona bolnice u Hjustonu u kojoj je bilo njegovo telo. Uspela je da otkuca samo “Hju” kada se prozor za pretragu automatski popunio rečima: “Hjustonska pratnja”. Zbunjena, skrolovala je kroz istoriju pretrage i pojavio se niz uznemirujućih prethodnih upita: lokacije, devojke, usluge, cene…

Tokom narednih meseci Džesika će otkriti da je čovek za koga je mislila da je odan muž u stvari bio korisnik prostitutki. Imao je brojne afere i često je radio tokom noći kako bi napravio veliku kolekciju izopačenih fotografija u računaru.

Džesika je nakon otvaranja iPada tražila detaljne račune od hotela u kojima je odsedao njen suprug tokom poslovnih putovanja i to u nadi da bi mogla da traži na hiljade dolara nazad od Šonovog poslodavca. Ali računi, kada su stigli, bili su strašni: doručak za dvoje, flaše vina, sve naručeno za dvoje.

Užasnuta, Džesika je otišla do zajedničkog prijatelja i ispričala mu šta je saznala, ne sluteći da će on imati još loših vesti za nju. Otkrio joj je da je Šon imao aferu sa nekim koga je upoznao na poslu.

Sva Šonova neverstva i opsesije, koja su trajala godinama, otkrivena su u Džesikinoj novoj knjizi “Udovičin vodič za mrtvo kopile”.

Ipak mu je oprostila

Jedan od najupečatljivijih aspekata Džesikine priče jeste činjenica da je ona nekako uspela da mu oprosti i to zbog starih vremena.

Džesika i Šon su se upoznali dok su radili kao nastavnici u inostranstvu u Japanu kada je ona imala 24, a on 28 godina. Venčali su se u julu 1998. i vratili se u Kanadu da odgajaju sina Daša. Šon se zaposlio kao menadžer u kompaniji u Denveru, u Koloradu, ostajući tamo u studentskom domu po tri nedelje, dok je Džesika održavala porodičnu kuću u Kalgariju.

Uprkos udaljenosti i povremenim svađama, bili su srećni, ili je barem Džesika mislila da jesu.

Nakon njegove smrti bes se nije smirivao

Jednog dana, dok se borila da obuzda bes, otvorila je urnu u kojoj je bio Šonov pepeo, odnela ga u svoju baštu i pomešala deo sa psećim izmetom.Zatim je bacila tu prljavu mešavinu u smeće.

– Oskrnavila sam ostatke svog partnera – priznala je ona.

Ali onda je, u očaju i krivici, uzela još njegovog pepela i pojela ga.

– Ostaci su bili suvi, grublji od praška za pecivo, zrnastiji od soli – prisetila se ona u jednoj od svojih beležaka u knjizi.

Još poniženja

Međutim, tu nije bio kraj. Kada je Džesika otputovala u Denver da očisti Šonov momački stan, tamo je pronašla hard disk s gomilom materijala. Na njemu je bila samo pornografija.

Devet godina kasnije, bezbrojna pitanja o Šonovim postupcima i motivima ostaju bez odgovora, ali Džesika kaže da se konačno pomirila sa njegovom izdajom, ali i sa njegovom smrću.

(Kurir.rs/ Srećna/ L. S.)

Bonus video

kurir televizija ISPOVEST ŽENE KOJA JE NAKON PET GODINA DOBILA BITKU ZA SVOJE EMBRIONE ZA KURIR: Moj život više nije na pauzi, nastavljam sama i spremna sam na to