Нестао новац Саше Поповића – креативни директор "Гранда" доживео финансијски суноврат: Неће заборавити

Развојни пут Саше Поповића, који је почетком 2019. године постао пензионер, ишао је постепено, али никада није одступао од првобитне идеје. Музика је одувек била центар његовог интересовања и извор финансија.

Саша Поповић је 1976. године основао шоуменски бенд “Лира шоу” који је изводио народну музику. Када је Лепа Брена постала певачица у овом бенду, они су 1982. године променили име у “Слатки грех”.

Saša Popović
Саша Поповић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Након распада “Слатког греха”, Саша је са својим менаџером Раком Ђокићем почео да се бави дискографијом у продукцији ЗАМ за које су снимали многи познати фолк певачи. Након смрти Раке Ђокића, сувласник ЗАМ-а постао је његов брат, са којим су се Лепа Брена и Саша Поповић убрзо разишли. Њих двоје су 1998. године основали “Гранд” продукцију. 2003. године при овој продукцији почиње такмичење под називом “Звезде Гранда”, које је било пионир оваквог формата на нашим просторима. И данас, две деценије касније, бележи вртоглаву гледаност и рађа нове изданке регионалне естраде. 

Поповић је једном приликом изјавио да је целокупну животну уштеђевину, коју је стекао бавећи се музиком, изгубио давањем на штедњу у Дафимент банку (која је једна од симбола економског суноврата Србије деведесетих). 

– То је животна лекција. У то време су сви давали паре. То су биле неке велике камате и ја нисам посумњао. Поготово када ми је истекао уговор. Отишао сам у банку и они су ми исплатили паре. До последње марке. Таман да узмем свој новац, појави се Дафина. Неко ју је позвао и рекао да ја подижем новац. Дошла и каже: “Јесте ли му све исплатили?” Кажу: “Јесмо”. Обраћа се мени: “Сале, јеси ли задовољан? Браво!”. Узмем новац, а она каже: “Има Дафина за тебе понуду, па ти одлучи… Али, то је понуда коју ћеш тешко да одбијеш. Види, само ти узми ове паре, није никакав проблем, али ова понуда се не одбија”. Ја сам имао 405.000 марака, то је као данас четири милиона евра. Каже она: “Издржао си девет месеци, ево ти још три”. На све то сам дизао велике камате, трошио, мислио да ће то ићи ко зна докле. И она каже: “Ево, још три месеца – 700.000 имаш фиксно, потпиши”. Пристанем и вратим паре у банку. То је био 28. фебруар, а 5. марта је Дафина пукла. Она је то знала, зато ми је и дала ту понуду – говорио је Поповић својевремено. 

Поповић се похвалио и Брени, која га је саветовала да све паре подигне из банке:

– Брена ми је рекла: “Сале, молим те, вади паре одатле, све ће да пропадне, имам дојаву.” Отишао сам те 1993. године у банку, рекли су ми да имам 405.000 марака. Узео сам пуну кесу новца! Али Дафирина ми је онда рекла да оставим новац још три месеца и да ће ми онда исплатити чак 700.000 марака. Дао сам јој те паре и отишао код Брене, која ме је извређала јер нисам узео свој новац.

Lepa Brena
Лепа Брена / Извор: АТА images/A.H.

Годинама живео као подстанар

– Четири године живео сам као сиротиња. Једино скупо што сам имао била је гардероба. Имао сам 60 пари патика, много одела, живео сам у гарсоњери од 17 квадрата, на 12 спрату на Новом Београду. Сви су знали да имам скупу одећу, зато су ме и опљачкали! Сећам се тог дана, ушао сам у стан, а тамо није било ничега! Све су ми однели, оставили су ми само пиџаму – прича Саша и додаје да му се Брена опет нашла у муци:

– Тада су ми помогли Брена и Боба, направили смо “Гранд” и дали су ми паре да купим кућу на Бежанијској коси. Касније сам им вратио паре, али им то никада нећу заборавити. А што се тиче пара из Дафимент банке, тек након десет година успео сам да повратим око 12.000 евра.

Saša Popović
Саша Поповић / Извор: АТА images/Antonio Ахел


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Natalija raskinula sa dečkom i preporodila se: Svi su u šoku od njene transformacije (FOTO)

Natalija je objavila na Instagramu video u kojem je pokazala svoju transformaciju nakon što je …