Међу преживелима само ДЕЧАК: Породица из Јабланице остала без ДЕВЕТ чланова, туга и неверица након разорних поплава у БиХ "Немам никог свог, све је ИЗГИНУЛО" (ВИДЕО)

-Људи су помогли, али комшилука више немам. Немам никог свог – овим речима Џенан Имамовић из Доње Јабланице описује трагедију која се десила у његовој земљи, у Босни и Херцеговини, а која му је однела чак девет чланова породице. У поплавама остали су без својх најближих, само пуком срећом преживео је један шестогодишњи дечак.

-Добро је, не могу се жалити. Неки су отишли и настрадали, ми смо се спасили. Отишли смо, то је био тренутак. Отишли смо на страну, ово све је погинуло. Изгубили смо деветоро људи из породице, од супруга брат и сестра и њихове породице, сви су отишли – рекла је Суада Имамовић Џенанова супруга.

“Остао је жив само мали дечак”

Њен супруг Џенан свему је сведочио.

-У том тренутку смо излетели. Кћерка је рекла: ‘Бабо, долази вода, види’. У том моменту смо излетели ја, жена и кћерка. Након тога је настао хаос. Иде вода, носи дрвеће камен, све је летело. Ми смо бежали десно од ове куће. Од свих кућа остала је само моја стара кућа, пет кућа је срушено. Сви су изгинули. Остао је жив само мали дечак од шест година, то је једина светла тачка. Он је сестрин унук. Хиљаде кубика је кренуло на нас. Људи су у сну ухваћени, у пола два. Нису имали ни када устати – рекао је Џенан.

-Струје и воде такође нема. Људи су помогли, али комшилука више немам. Немам никог свог – рекао је Џенан.

-Имамо помоћи са свих страна, нама тренутно ништа не треба – рекла је Суада.

-Тражимо шест људи из нашег комшилука. Данас је потрага трајала цео дан, али за сада нема резултата јер имамо огромне наносе камења, земља, дрвећа, рушевина. Људи су дошли из Хрватске, људи су дошли са свих стана. Треба свима захвалити који су дошли, скидам им капу и свака им част. Налазимо сад доле мртве, имамо поплаву – рекао је Џенан.

“Ја сам све изгубио, свеједно ми је шта ће бити с кућом”

Репортер је питао боје ли се кише која не престаје падати. “Мени је, синко, остала сама моја кућа, ја сам све изгубио. Мени је свеједно хоће ли ово отићи или неће, све је већ отишло. Ето, надам се да неће”, рекао је.

-Захваљујемо се свима који мисле на нас, велика нам је подршка када дођу и само питају како смо. Ми још не верујемо да се то нама дешава, остале су само успомене – рекла је Суада.

-Обрисан је цео комшилук… Обрисано је све, људи нема. Ми се захваљујемо свима – рекао је Џенан.

Извор: Србија Данас/Index.hr

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Nedeljni horoskop od 6. do 12. oktobra: Blizanci, izbegavajte intrige i tračeve na poslu, a evo koji znak se vraća bivšoj ljubavi

Ovan Shutterstock  Posao: Rad i komunikacija s ljudima neće biti jednostavni. Zato pazite šta govorite, …