Витлао секиром, нападао полицајце па покушао једном да извуче пиштољ! Комшије откриле детаље драме на Врачару: "Чула сам сирене, упозорили су нас да не излазимо"

– Чули су се гласови, неко је викао “зовите полицију”, схватила сам да се нешто опасно дешава, а онда нас је полиција упозорила да не излазимо из станова – започиње причу комшиница очевидац драме која се синоћ одиграла на Врачару када је мушкарац (46) напао мајстора који је радио на реновирању стана, а потом у главу ударио комшиницу која је покушала да одбрани нападнутог мушкарца.

– Чула сам сирене, јурњаву уз степенице горе доле, видела сам да се нешто дешава. Чула сам да је неки човек правио проблеме. Нисам смела да изађем из стана, закључала сам се и сачекала да се све заврши. Данас ми комшије причају да је један мушкарац напао мајстора који је радио ту. Комшиница је изашла да га одбрани, а он је затим ударио и њу. Јадна жена, хтела да помогне, а ни крива ни дужна оста повређена – каже комшиница.

Она тврди да он не живи у тој згради, већ да само повремено обилази оца.

– Тог момка сам знала из виђења, некад се поздрави, некада не. Знала сам да са њим нешто није у реду, чула сам да је и раније са породицом имао неке сукобе, али ми до сада нисмо имали проблем са њим. Он иначе не живи овде, ту му живи отац ког често обилази, доноси му храну. Не могу да верујем да је то он урадио. Још сам у страху, не излазим нигде, каже комшиница.

Напао полицајце секиром

Подсетимо, министар полиције Ивица Дачић изјавио је да је јуче, на Врачару мушкарац (46), најпре једном мушкарцу оштрим предметом нанео повреду ока, а потом своју комшиницу ударио у главу и затворио се у стан.

– Он је у ходнику зграде у којој живи, најпре једном мушкарцу оштрим предметом нанео повреду ока, а потом своју комшиницу ударио у главу и затворио се у стан. Полицијска патрола је одмах стигла на лице места где их је он гађао чврстим и оштрим предметом, а потом се закључао у свој стан – наводи се у саопштењу

Након безуспешних покушаја преговарачког тима МУП-а да са њим успоставе комуникацију, полицијски службеници Интервентне јединице 92, који су покушали да уђу у стан, су га, употребом службеног оружја, спречили у намери да их повреди.

МУП је објавио снимак напада на полицајце који су дошли на интервенцију. Како се може видети, припадници МУП “овном” су развалили врата стана у којем се налазио осумњичени. У следећој секунди, он је замахнуо секиром и кренуо на полицајце.

– Том приликом нападач је повређен, а док су га преносили до кола Хитне помоћи, покушао је да извуче пиштољ полицајцу. Преговарачи су на лице места довели и мајку нападача, да покуша да га наведе да проговори, која у томе није успела – изјавио је министар Дачић.

Након сат времена драме осумњичени мушкарац је приведен.

Србија Данас/Курир

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Запалила свећу за Задушнице, па букнула ватра?! Откривено ко је повређен у пожару на Новом Београду, нови детаљи драме (ВИДЕО)

– Шта је изазвало пожар не знам. Била је једна бака у стану сама. Она …