ОТАЦ И СИН ИЗ СРБИЈЕ ПРЕТУЧЕНИ НА ДЕЧИЈЕМ РОЂЕНДАНУ: Насилници МЕСЕЦИМА свакодневно прете породици жртава

Српски држављанин (66) претучен је насмрт 29. маја на прослави рођендана свог унука у аустријском месту Фосендорф, а тројица мушкараца ухапшени су тек после четири месеца бекства. Међутим, породица убијеног и после хапшења њихових бивших пријатеља, не могу у миру да оплакују покојника, јер свакодневно трпе претње и увреде о ближњих ове тројице насилника.

– Од момента када је после жустре свађе, избило и право крвопролиће, тројица насилника дали су се у бекство. Односно, вероватно према саветима других, они су побегли из Аустрије у Србију, мислећи да тако неће одговарати за учињено дело. Они су свој живот наставили нормално, међутим, с обзиром на то да су породице ове две стране везане, јер је син убијеног био ожењен ћерком једног од одбеглих, лако су налазили начин да прете породици која је већ месецима завијена у црно – прича извор.

Блиски људи осумњичених, како нам је речено, редовно су претили и слали свакакве увреде на рачун породице убијеног, покушавајући све да заташкају и избегну одговорност за учињено. Ипак, српска полиција успела је да дође до осумњичених за ово језиво убиство, те сва тројица бивају ухапшени 2. октобра на територији Ваљева, у близини места одакле су иначе родом.

– Породица убијеног месецима је чекала када ће тројица који су уништили њихове животе, бити приведени пред лице правде. Борили су се за то дуго и поред силних претњи које су добијали, међутим, и после тог хапшења, они и даље пролазе кроз пакао. Чланови породице ухапшених их и данас бомбардују претњама путем друштвених мрежа, што сви они тешко подносе – каже  саговорник.

Иначе, како открива наш извор, један од осумњичених за ово убиство, односно отац бивше снајке, један од одбеглих променио је своје име још раније, из разлога што је наводно вишеструко осуђиван за разна кривична дела, те се претпоставља да је мислио да ће на тај начин избрисати све оно што је раније радио. Све док се поново није нашао у средишту новог кривичног дела, и то ни мање ни више, него убиства свог некадашњег покојног пријатеља.

Подсећања ради, те вечери када је насмрт претучен мушкарац, његов син задобио је стравичне повреде.

– Цела породица била је у том моменту ту, било је провоцирања и добацивања, да би тројица ухапшених за њима пошли након што су мушкарци сели у ауто. Извукли су их из аута и ударали свом снагом песницама, обојица су били на земљи, ћерка покојног је покушала да их раздвоји, али није могла да се избори са њима. Био је био стравично претучен тада, дуго се опорављао од тих повреда, из породице тада када се то десило, нико није могао да га препозна – додаје извор и подсећа:

– Осумњичени су побегли одмах са лица места, док је породица остала ту и водила бору за њихов живот у ишчекивању Хитне помоћи. Отац и син убрзо су превезени у болницу, и док се његов син опорављао, отац је после 15 дана изгубио битку за живот. Породица убијеног се сваки дан бори са тим недостатком, тај човек је био здрав и сигурно би у миру живео још дуго, да их нажалост није задесила та трагедија. Сви су били баш везани за њега, редовно су се посећивали и окупљали, а сада би крајем октобра и прославио свој 67. рођендан, а сада га нема – испричао је извор.

Извор: Србија Данас/Курир

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Потврђено је: Маја Маринковић снимљена – велики повратак на телевизију "Пинк"

Почетком септембра публика је пожелела добродшлицу већ увелико познатом формату у осмој сезони. “Елита” је …