Од чега естрада зарађује када не пева? Приватни бизниси ничу као из воде, ОВА певачица за годину дана зарадила 3 МИЛИОНА ЕВРА

Мада се често верује да познате естрадне личности зарађују довољно од својих наступа, концерата и зараде преко Јутјуба, поједини су одлучили да додатно обезбеде своју финансијску будућност уласком у предузетничке воде.

Док се неки нису снашли у овом свету, има оних који већ годинама успешно воде своје фирме и остварују значајне профите.

Lepa Brena, Boba Živojinović
Лепа Брена, Боба Живојиновић / Извор: Србија Данас

Лепа Брена и Боба Живојиновић већ дуги низ година успешно управљају низом профитабилних послова, од којих остварују милионске зараде. Брена је некада била заступница једног познатог енергетског пића за тржишта Србије и Црне Горе. Такође, бавили су се увозом аутомобила престижне марке, а затим су заједно с Брениним колегом из групе „Слатки грех“, Сашом Поповићем, покренули посао који их је лансирао на врх предузетничке сцене.

Још 1998. године, основали су „Гранд продукцију“, која је убрзо постала лидер у музичкој индустрији. „Саша и ја смо дуго радили заједно и размишљали о покретању сопственог посла. Једног дана, Сале ми је предложио да се осамосталимо и престанемо радити за друге. Идеја ми се свидела, али нисмо имали довољно новца. Тада смо се обратили Боби са нашим планом. Када је чуо колико нам је средстава потребно, што није био мали износ, Боба је одлучио да нас финансијски подржи. Без његове помоћи, не бисмо постигли ово што данас имамо”, присетила се Брена.

„Гранд“ су пре три године продали након огромног успеха, а данас Брена води сопствени бренд чарапа.

Viki Miljković, Dragan Tašković Taške
Вики Миљковић, Драган Ташковић Ташке / Извор: АТА images

Певачица Вики Миљковић и њен супруг Драган Ташковић Ташке већ неко време бележе успехе у области некретнина. Према информацијама са њиховог сајта, баве се не само продајом, већ и дизајном и адаптацијом луксузних некретнина, за шта су ангажовали тим стручњака.

Вики је у Београду покренула фирму која се специјализује за продају луксузних некретнина на ексклузивним локацијама, попут Београда на води, али и Дубаија. Посао је убрзо проширен и на инострано тржиште, са седиштима у Сједињеним Америчким Државама, укључујући Чикаго, Флориду и Карибе.

Према писању “Курира”, Вики и Ташке су од овог посла зарадили три милиона евра у мање од годину дана. Касније су отворили нову фирму у Истанбулу, где су запослили значајан број људи. Миљковићева је потврдила да им посао цвета и да сарађују са партнерима у Анталији, Алањи и Бодруму.

Goran Bregović
Горан Бреговић / Извор: АТА images/Milos Тесиц

Горан Бреговић, како су раније писали медији, у свом поседу има више од 30 кућа, вила, станова и гарсоњера у вредности која прелази 35 милиона евра. Подсетимо, музичар је у Загребу 2005. године купио зграду од 550 квадрата. Свака вила Горана Бреговића процењена је на барем милион евра. На Јахорини има некретнину од 450 квадрата, у Перасту две куће и старачки дом, у који је уложио нешто више од милион евра, затим виле у Паризу, Истанбулу и другим градовима.

Бреговић је и сам једном приликом признао због чега је оптерећен тиме да има што више станова, кућа и пословних простора.

– Целог живота имам страх од сиромаштва. Није то као код нас, кад си на улици, немате тетку да одете на ручак, немате ујака да позајмите новац. Рат је, и у рату сте у једном дану изгубили све што сте имали. Дуго ме је држао страх од сиромаштва. Ако погледамо уназад, ја сам због тог страха куповао превише ствари. Пре рата имао сам куће, станове, бродове, аутомобиле. То је сиротиња која од страха купује. Сада више не бринем о себи, имам децу, па исти тај страх имам и за њих – испричао је Бреговић својевремено за Курир.

Miloš Bojanić
Милош Бојанић / Извор: ФОТО: Youtube printscreen/TV Гранд

Милош Бојанић је најавио продају свог раскошног замка на Фрушкој гори, али је убрзо одлучио да не жури с тим процесом. Уместо тога, решио је да свој породични дом привремено отвори за јавност, омогућујући посетиоцима да уживају у луксузу ове прелепе некретнине, барем на неколико дана.

Пре неколико година појавила се вест да је певач ставио своју кућу на продају, за коју је, према извештајима, уложио око 1.500.000 евра. Иако некретнина још увек тражи купца, до тада ће бити доступна за изнајмљивање, нудећи савршен простор за породице које траже одмор или интимне прославе попут рођендана и девојачких вечери.

Наташа Беквалац је пронашла одличан начин да додатно уновчи свој салаш у Ченеју, издајући га за различите догађаје. У просеку, за само недељу дана може зарадити најмање 2.800 евра. Занимљиво је да је њена колегиница, певачица Катарина Грујић, одлучила да организује своје интимно венчање баш на Наташином имању, које се показало као идеална локација за овакве свечаности.

Nataša Bekvalac
Наташа Беквалац / Извор: АТА images


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Gola raširila noge u kadi, na njoj samo tange i natikače: Snimak se masovno deli, posle ovog će vam trebati šećer

Ešli Grejem u kadi, Foto: Printscreen/Instagram/ashleygrahamtr Zvezda Ešli Grejem poznata je kao plus sajz manekenka …