Молимо се за грађане БиХ у овим тешким тренуцима – Милан Милошевић ужаснут поплавама које су погодиле регион, апел за хитну помоћ

Због великих штета узрокованих бујичним поплавама, у више општина БиХ проглашено је стање природне несреће. Општине попут Кисељака, Крешева, Фојнице и Вареша погођене су поплавама, а многи делови ових насеља су потпуно потопљени. 

Власти су увеле ванредне мере како би се обезбедила сигурност становништва и пружила помоћ најугроженијима.

stori
стори / Извор: Инстаграм printscreen/jalabrat

Поводом стравичне ситуације која је задесила БиХ огласили су се и бројни познати, са апелом да се комшијскомн народу помогне у овом изузетно тешком моменту. 

Међу првима који су се путем друштвених мрежа обратили широј јавности у циљу помоћи за унесрећене од поплава јесу победница “Звезда Гранда” Џејла Рамовић, водитељи “Пинк” телевизије Дарко Танасијевић и Милан Милошевић, као и популарни репер Јасмин Фазлић, познатији као Јала брат.

Прва победница “Задруге” и водитељка Кристина Кија Коцкар такође је путем налога на друштвеној платформи шеровала хуманитарни телефонски број преко кога се босанском народу може помоћи. 

Министар одбране Босне и Херцеговине Зукан Хелез у програму Ал Јазеере Балканс рекао је како до сада има 20 жртава катастрофалних поплава и одрона.

Он је навео како су припадници Оружаних снага БиХ, полиције, међународних снага који су на обуци те како постоје проблеми с прекидом комуникација. “Тражи ћемо помоћ и међународне заједнице те других држава”, додао је он.

У акцију потраге и спашавања су се поред војника Оружаних снага БиХ укључили и британски специјалци који су били на обуци у Босни и Херцеговини.

stori
стори / Извор: Инстаграм printscreen/milanmilosevic_official

 

Јутарњи.хр


Izvor:Srbija Danas

Check Also

RSS Feed Generator, Create RSS feeds from URL

RSS Feed Integrations Make your RSS feed work better by integrating with your favorite platforms. …