Наставља се суђење Србима са Космета који су оптужени за тероризам: Ево за шта их терете

На данашњем рочишту очекује се испитивање двојице сведок, које је тужилац предложио на претходном рочишту, од којих је један косовски полицајац, а други припадник ЦИК-а.

Адвокат Миодраг Бркљач истакао је на почетку да је на данашњем рочишту спорно присуство полицијског истражитеља Аднана Имерија.

– Ви га нисте позвали на главни претрес, он не може да присуствује и седи поред тужиоца, његово присуство може да се тумачи као неки вид притиска на остале сведоке који треба да буду саслушани у овом предмету – рекао је Бркљач.

Суд је усвојио предлог одбране и затражено је да истражитељ напусти судницу уз образложење да је био ангажован у истражној фази и да може потенцијално, у будућности, да буде предложен као сведок.

Четворица Срба терете се да су, у саизвршилаштву са другим неидентификованим лицима, извршили терористички напад на просторије Општинске изборне комисије 6. децембра 2022. године, када су, током протеста Срба, бачене две ручне гранате и две шок бомбе, чиме су, како се наводи, угрозили животе људи.

Они су на прошлом рочишту изјавили да се не осећају кривим за дела која им се стављају на терет. У притвору се налазе двојица, док се остали бране са слободе.

Србија Данас/Косово Online

Izvor: Srbija Danas

Check Also

JK U STANU BAKE PRASETA OTKRILA ŠOK DETALJE IZ SVOJE SPAVAĆE SOBE: Plakala sam posle odnosa da bi nestali odmah, uglavnom su bili kod mene kući! I onda, pali!

Baka Prase održao je lajv sa Jelenom Karleušom, za koji mnogi već komentarišu da je …