Боба Живојиновић у тужилаштву: Супруг Лепе Брене саслушан због кривичног дела преваре – адвокат открио детаље оптужнице

Супруг познате музичке звезде Лепе Брене, Слободан Боба Живојиновић, данас је саслушан у тужилаштву због кривичног дела преваре на његову штету. 

Наиме, Н. Ранковић је кривично дело извршио тако што је лажно приказао уговор о купопродаји брода које је продао за износ од око 350.000 евра. Истрага је утврдила да је Ранковић фалсификовао документацију како би довео у заблуду о стварним правима над пловилом, што је омогућило ову превару.

Адвокат Бобе Живојиновића за “Блиц” открива детаље ове оптужнице: 

– Боба има два брода, након чега је одлучио да овај мањи прода. То је старије пловило из 1999. године дуго неких 15-16 метара. Стајало је у марини у Херцег Новом, али је регистрација била Хрватска. Дотични Н.Р. је дошао код Живојиновића, као купац. Договорили су се око цене и сачинили уговор јер је Н.Р. то плаћао на рате. Потписао је и пуномоћје да Н.Р. може да вози брод. Када је исплатио брод, требало је сачинити уговор који је требало оверити у Београду. Ту почиње тај део манипулације, Боба једнострано потписује уговор верујући да је Н.Р. представник фирме “Харинтер” и да се папири, из неких разлога, морају оверити у Црној Гори. Боба тада није видео никога од других људи из те фирме, верујући да је Н.Р. њихов представник – објашвњава Миша Петровски и наставља:

Lepa Brena, Boba Živojinović
Лепа Брена, Боба Живојиновић / Извор: Србија Данас

– На Живојиновићев рачун леже 35.000 евра, које је подигла његова асистенткиња и предала Ранковићу, који се у међувремену јавио да ипак регистрација брода мора да гласи на физичко лице. Боба то потписује – прича адвокат.

Читав случај почиње да се расветљава када се јавља фирма “Харинтер”, која сада терети обојицу.

Lepa Brena i Boba Živojinović
Лепа Брена и Боба Живојиновић / Извор: Србија Данас

– Испоставља се да је Н.Р. препродао брод за други новац и да је Бобу довео у заблуду да је представник те фирме. Ми смо јуче однели све доказе, потписане уговоре, скрин шотове порука и приложили. Живојиновић је дао изјаву у тужилаштву, и данас би требало да буду саслушани власник и директор те фирме. Ранковић је признао да је преварио Бобу и пуштен је да се брани са слободе. УКП је разрешио све што је требало. Суштина је само да је Боба изманипулисан –  појаснио је адвокат Петровски.

Извор: Blic.rs/Биљана Ђуровић


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Čuvenu norvešku glumicu zaveo srpski novinar i plejboj Dragan Babić: Ostavio ženu u 7. mesecu trudnoće zbog nje, a evo kako je osvojio

Čuvena norveška glumicaLiv Ulman u decembru će napuniti 86 godina. Slavu je stekla šezdesetih godina glumeći …