Група "Легенде" ће 17. новембра певати у част Бори Чорби: Даша на емотиван начин најавио јубиларни 60. концерт у Сава Центру

Данас је у просторијама Skymusic-a у Београду одржана конференција за медије поводом јубиларног, 60. концерта музичке групе “Легенде” у Сава Центру. Зоран Дашић Даша и Никола Зекић најавили су овај спектакл, истичући да група “Легенде” успешно опстаје скоро 40 година не мењајући свој аутентични музички израз. 

 – Човека не памте по томе шта је желео и шта је планирао, већ по томе шта је остало иза њега. Ми када се осврнемо иза имамо чиме да се поносимо. Имамо преко 2500 концерата до данас, а ево после 59. Сава Центара, захваљујући Скајмјузику стигли смо и до јубиларног 60. – започиње причу Зоран Дашић Даша,  а затим додаје: 

– Позвао бих све оне са којима смо се дружили да се подстимо оног времена када смо и по неколико дана заредом пунили Сава Центар што је данас мало другачије. Ми покушавамо да се држимо неке наше мисије. Целу причу заокружићемо и са књигом која ће изаћи у исто време, а реч је о монографији “Легенде”. Веома смо почаствовани што је група стручњака радила на томе, а ми смо проглашени зачетницима тог посебног звука, израза који је Бокица Милошевић назвао етношансоном – каже Даша. 

Legende
Легенде / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Даша је истакао, емотивно и кроз сузе, да ће предстојећи концерт бити посвећен покојном Бори Ђорђевићу који је требало бити део овог спектакла, а да ће се такође Чорба наћи у у монографији. 

Оно што је међу публиком изазвало посебну скептичност јесте одлазак вокалног солисте Ивана Милинковића из групе “Легенде”, а долазак новог Николе Зекића. Међутим, предрасуде су разбијене фантастичним музичким способностима младог Николе који је врло брзо освојио срца публике. 

Legende
Легенде / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

 Даша и Никола су позвали за крај поштоваоце ове врсте музике да дођу 17. новембра у Сава Центар да се сете неких старих хитова, али у новом руху. 

Више можете чути у видеу: 

 


Izvor:Srbija Danas

Check Also

RSS Feed Generator, Create RSS feeds from URL

RSS Feed Integrations Make your RSS feed work better by integrating with your favorite platforms. …