Тужилаштво проговорило о трагедији у Лесковцу: Нови детаљи о несрећи у којој је тинејџер остао без ноге

Дечак  (16) година из Лесковца задобио је тешке повреде и остао без једне ноге када је јуче скочио са вагона воза у Лесковцу, преноси локални портал.

Из ПУ Лесковац воз је стајао у “Студеничкој” улици, дечак је у моменту када је воз кретао био на вагону и скочио са њега.

На питања дневног листа “Ало!” огласило се Основно јавно Тужилаштво чији одговор преносимо у целости.

– У вези Ваших новинарских питања, обавештавам Вас да је дежурни јавни тужилац Основног јавног тужилаштва у Лесковцу од стране полицијских службеника усмено обавештен о догађају од дана 30.10.2024. године, у коме је једно малолетно лице задобило тешке телесне повреде. Наложено је да се обави разговор са родитељима, прибаве видео записи са сигурносних камера и да се по прикупљању свих потребних обавештења списи предмета доставе тужилаштву ради оцене да ли се у овом догађају стичу елементи неког кривичног дела за које се гони по службеној дужности. Након утврђивања свих чињеница и околности, Основно јавно тужилаштво у Лесковцу ће се огласити званичним саопштењем – саопштили су из тужилаштва за “Ало!”

Подсетимо, дечак је задобио тешке повреде ноге и он је из Опште болнице Лесковац најпре пребачен у Нишки клинички центар, а потом и за Београд у Универзитетску дечију клинику Тиршова где му је, како незванично сазнајемо, ампутирана нога.

“Повреда леве ноге је била баш велика, цела екипа лекара га је прегледала и хинто упутила за Ниш, шта је након тога било немамо повратну информацију“, рекао је директор Опште болнице Лесковац.

У тренутку повреде дечак је био сам, истрага је у току.

Србија Данас/Ало

Izvor: Srbija Danas

Check Also

"У Србији смо све имали, шта нам је ово требало" Брат Теодоре Џехверовић тек што је са породицом отишао у Дубаи, а већ су закукали

Инфлуенсерка Адриана Кадар и њен супруг Саво, иначе брат певачице Теодоре Џехверовић, одлучили су да …