NOVI SNIMCI RAZORNOG NEVREMENA U EVROPI: Izlivaju se reke, poplavljene ulice – U ovim delovima naređene hitne evakuacije, HILJADE ljudi ostalo bez struje (VIDEO)

Austrijske vlasti pozivaju građane na oprez, a ekipe za vanredne situacije su u pripravnosti kako bi se nosile sa poplavama, klizištima i olujnim vetrovima koji pogađaju veći deo zemlje.

Bez struje je u subotu ujutro u Štajerskoj ostalo oko 4.000 domaćinstava, a očekuju se dalji nestanci električne energije usled vremenskih nepogoda. Vatrogasne jedinice su već raspoređene na desetine misija kako bi se pružila pomoć stanovništvu i sanirale posledice. Padavine se očekuju da budu sve intenzivnije tokom dana, što dodatno otežava situaciju.

U Austriji su već zabeleženi problemi u putovanju zbog jakih kiša i snega, dok se prognoziraju rekordne padavine. Meteorolozi upozoravaju na moguće poplave i klizišta, a u Beču se očekuju olujni vetrovi. Zbog ovih ekstremnih vremenskih uslova, širom zemlje se pakuju vreće sa peskom kao preventivna mera za zaštitu od nadolazećih poplava.

Reka se izlila iz korita, evakuacija u toku

Kuće za odmor koje se nalaze direktno na reci Kamp evakuisane su još u petak, dok su se vremenske prognoze u subotu dodatno pogoršale. Stručnjaci trenutno procenjuju da bi vodostaj mogao dostići nivo što bi moglo dovesti do novih evakuacija. Crveni krst apeluje na volontere da pomognu u pogođenim područjima i pruže podršku ugroženom stanovništvu.

Stravično nevreme pogdilo je i Italiju

Silovito nevreme pogodilo je sinoć Tore Del Greco, a ulice izgledaju neprepoznatvljivo.

Na posebnom udaru su bile one u istorijskom centru, o čemu svedoče brojni video snimci koji kruže internetom. Ulice su prekrili potoci koji su se slivali i nosili kante i sve što što im se nađe na putu.

Nadležne službe i vatrogasci primili su tokom noći mnogo poziva zbog plavljenja podruma i garaža, a Civilna zaštita juče je objavila žuti alarm.

Izvor: Srbijadanas.rs

Check Also

Umro legendarni glumac, svi u suzama!

Od legende se oprostila i koleginica Helen Vort Džerfri Hinslif, najpoznatiji po ulozi Dona Brenana …