“Pogodio sam ga čašom!” Bora Čorba i Miroslav Ilić se potukli u kafani, sve se završilo ozbiljnom intevencijom poznatog moćnika

Pevač je jednom prilkom otkrio u kakvim je odnosima sa Miroslavom Ilićem, a podelio je i anegdotu vezanu za njihovo poznanstvo i prijateljstvo.

Bora Đorđević, legendarni rok muzičar i vođa grupe “Riblja čorba”, preminuo je juče, 4. septembra, u 72. godini. Plemenit i svestran, Bora će ostati upamćen po kultnim pesmama koje je pevao i stihovima koje je pisao, ali će ga javnost pamtiti i kao velikog humanistu.

Jednom prilikom je u emisiji “Goli život” govorio o odnosu sa pevačem Miroslavom Ilićem sa kojim se jednom prilikom i potukao.

-Sedeo sam sa Arkanom u nekoj kafani i to u ćošku. Ulazi mrtav pijan Miroslav Ilić. I sad, Miroslav je moj drag prijatelj, on je zaista čaroban čovek, ali ne valja kada se napije. Kako je došao počeo: “Rokeri, vi nama kradete..” Ja njemu kažem: “Miroslave, šta ti je, čoveče!”, još misleći da nije ozbiljan. Međutim on je nastavio i došlo je do oštrog sukoba gde sam ja njega gađao čašom, srećom nisam ga pogodio u glavu, već u rame. Ali vidim smirila se stvar. Ja sam sedeo u tom ćošku pa nisam mogao ni da izađem, ali je Arkan sedeo preko puta njega. Miroslav zaćutao. Kako je sedeo preko puta Željka on ga je udario cevanicom u nogu. On je znao da je to Arkan, ja to nisam znao – otkrio je Bora tom prilikom.

Bora je otkrio i da je u mladosti voleo da se potuče u kafani, posebno kada bi popio malo više, ali da mu to kasnije nije bila praksa.

Borisav Đorđević – Bora Čorba rođen je u Čačaku, 1. novembra 1952. godine, a preminuo u Ljubljani, 4.septembra 2021. godine. Poznat pod umetničkim pseudonimom Bora Čorba, bio je srpski i jugoslovenski rok muzičar i pesnik. Đorđević je bio glavni vokal i tekstopisac rok grupe Riblja čorba od njenog osnivanja 1978.

Pre toga je bio član muzičkih grupa Suncokret i Rani mraz. Bora Čorba je bio jedan od najpoznatijih muzičara srpske i jugoslovenske rok scene, sa velikim brojem obožavatelja, kao i upečatljiva i uticajna javna ličnost.

Foto: Bora Đorđević, Miroslav Ilić / Izvor: Youtube printscreen/Goli Zivot TV Happy/AmiG Show
Izvor: Srbijadanas.rs

Check Also

Era Ojdanić krije 43 godine mlađu ribu zbog ovog čoveka! Tvrdi da mogu biti INTIMNI, pa otkrio sve o njemu

Sve je šokirao kada je otkrio i zašto ne želi da je eksponira javno. Folker …