POSLEDNJA PORUKA MLADIĆA KOJI JE NESTAO U DRINI: Slobodan u 12.42 OVO PODELIO sa prijateljima i više se nije vratio (FOTO)

Ušao u reku i više nije izronio.

Na plaži Sunčana reka danas je došlo do tragičnog događaja kada je tridesetpetogodišnji muškarac Slobodan N. nestao u vodama reke Drine.

Nesreća se dogodila oko 15 časova, kada je muškarac ušao u reku, ali nije izronio. Njegove lične stvari i dokumenta ostali su na obali, što je izazvalo zabrinutost prisutnih.

Policija i vatrogasno-spasilačka jedinica su brzo reagovale i trenutno su na terenu, pretražujući reku i okolinu u potrazi za nestalim muškarcem. Potraga je intenzivna i traje neprekidno, dok porodica i prijatelji čekaju sa strepnjom na bilo kakve informacije.

Kako Republika nezvanično saznaje, nestali muškarac je bio fudbaler i igrao je za FK “Granit” iz Radalja. Takođe je bio član Inter kluba Fratelli u Srbiji.

U tačno 12:42 časova, nekoliko sati pre nego što je nestao, Slobodan je poslao svojim prijateljima iz kluba fotografiju peškira sa plaže, uz poruku koja je bila njegova poslednja komunikacija sa njima. Nakon slanja poruke, ušao je u reku i nije se više pojavio.

Ovaj tragičan događaj potresao je lokalnu zajednicu, posebno njegove saigrače i prijatelje koji su ga poznavali kao strastvenog sportistu i dobrog prijatelja. Mnogi od njih su se okupili na mestu događaja, nadajući se najboljem ishodu.

Pomoć davljeniku

Ako se nalazite u situaciji gde je potrebna pomoć davljeniku, evo nekoliko koraka koje možete preduzeti:

Pozovite pomoć: Odmah pozovite lokalnu hitnu službu ili vatrogasce. Brza reakcija je ključna.

Ne ulazite u vodu ako niste obučeni za spasavanje: Pokušajte da pronađete neki predmet koji može biti produžetak, kao što je dugačka grana ili uže, da pružite davljeniku.

Ako ste obučeni za spašavanje: Pažljivo pristupite davljeniku, ali budite oprezni da i sami ne postanete žrtva.

Primenite tehnike spasavanja: Ako je moguće, izvedite metodu izvlačenja (poput bacanja bove ili drugog pomoćnog sredstva) ili tehnike spašavanja bez izvlačenja (kao što je ronjenje).

Podrška davljeniku: Ako izvlačenje nije odmah moguće, ostanite s njim i pružite moralnu podršku dok ne stigne stručna pomoć.

Važno je da ostanete smireni i sarađujete s hitnim službama kako biste što brže i efikasnije pomogli davljeniku.

Foto: Facebook, Ustupljena fotografija
Izvor: Republika.rs

Check Also

Vraća se obavezni vojni rok – ali neće svi morati da idu: Teško može da se izbegne, ali postoji čak 7 opcija

Obavezni vojni rok od 90 dana Vest o ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka odjeknula je …