“DECO, VIDEĆETE, ZAVRŠIĆE SE TAMO GDE JE SVE POČELO” Pronađen KLJUČNI SVEDOK, da li će on rešiti misteriju ubistva Danke Ilić?

Povratak na mesto gde je sve počelo.

Telo Danke Ilić, koju su dvojica muškaraca najpre udarili službenim automobilom JKP Vodovod, potom udavili, a onda i njeno telo bacili na za sada nepoznatu lokaciju, još nije nađeno, a prošlo je gotovo četiri meseca od nestanka deteta, a jedna komšinica iz Banjskog polja, tokom prvih dana potrage rekla je za medije: “Deco, videćete, završiće se tamo gde je sve počelo.”

Podsetimo, dvojica muškaraca uhapšeni su zbog ubistva devojčice za kojom se tragalo deset dana. Mala Danka Ilić (2), za kojom je tragala cela Evropa, je svirepo ubijena.

Navodno nisu mogli tačno da pokažu gde su sakrili telo devojčice jer su u trenutku zločina bili pijani, a kroz naredna saslušanja bilo je i branjenja ćutanjem i poricanja prethodno izrečenih tvrdnji.

Kako je komšinica iz Banjskog polja rekla, istraga se ponovo vrti oko deponije.

Podatak do kog se kroz ispitivanje osumnjičenih došlo je da su se oni vratili na lice mesta i premestili telo male Danke na “neko drugo mesto”.

Čovek koji živi blizu deponije otkrio je šta je on primetio 26. marta uveče, samo nekoliko sati pošto je prijavljen njen nestanak.

On je kroz plač za srpske medije rekao da je njegov pas u noći nestanka lajao kao “lud”. Iako se pas neobično ponašao, neutešni čovek nije ni posumnjao u mogućnost takvog zločina koji se dogodio na stotinak metara od njegove kuće.

Podsetimo, juče su u slučaju ubistva Danke Ilić svedočili Živanka i Rade Trajković iz Banjskog polja, komšije Ilića u mestu gde je Danka nestala, a pored njih, svedočio je i Dalibor Jović iz Bora, koji je, navodno, video osumnjičene kod deponije, dok je džogirao.

Jović je izašao iz zgrade Višeg javnog tužilaštva (VJT) i stao pred medije, zamolivši za korektno izveštavanje, ističući da on nije ključni svedok i da ne sme da govori ništa da ne bi ugrozio istragu.

– U cilju istrage ne smemo da pričamo ono što smo rekli javnom tužiocu. Ostajem pri svojoj izjavi koju sam dao u policiji – rekao je Jović medijima.

On je istakao da je ovo prvi put da se sreo oči u oči sa osumnjičenima za Dankino ubistvo i nije hteo da prokomentariše kako se osećao prilikom susreta.

Jučerašnjem saslušanju ubica Danke Ilić prisustvovali su i njeni roditelji.

Izvor: Republika.rs/Srbijadanas.rs

Check Also

Vraća se obavezni vojni rok – ali neće svi morati da idu: Teško može da se izbegne, ali postoji čak 7 opcija

Obavezni vojni rok od 90 dana Vest o ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka odjeknula je …