POLICIJA NA PRAGU REŠAVANJA MISTERIJE?! Novi iskaz osumnjičenog može biti ključan i konačno otkriti lokaciju tela Danke Ilić

Misterija nestanka Danke Ilić i dalje intrigira javnost. Sa novim ispitivanjima i očekivanim rezultatima veštačenja, budi se nada da će istina uskoro biti otkrivena.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora. Deset dana kasnije, policija je uhapsila dva muškarca iz Bora, osumnjičena za udaranje devojčice automobilom i sakrivanje njenog tela na deponiji. Prema izveštajima, devojčica je navodno preminula nakon udarca, a osumnjičeni su njeno telo sakrili na deponiji.

Podsećamo, nakon nekoliko dana intenzivne potrage za Dankom Ilić, dva muškarca su uhapšena 4. aprila zbog sumnje da su počinili njeno ubistvo. Jedan od osumnjičenih je čak učestvovao u potrazi za nestalom devojčicom.

Osumnjičeni iz sela Zlot priznao je zločin u policiji, rekavši da su on i njegov kolega nenamerno udarili dete kolima, nakon čega su njeno nepomično telo ubacili u automobil. Prema njegovim rečima, devojčica se kasnije probudila, te su je tada udavili. Drugi osumnjičeni se branio ćutanjem.

Tek nakon dva meseca osumnjičeni koji se branio ćutanjem je odlučio da progovori i tom prilikom je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru izjavio kako nikada nije video malenu devojčicu.

Nakon iskaza osumnjičenog, za medije se oglasio otac Danke Ilić, koji je izjavio da mu se neke stvari u ovoj priči ne poklapaju.

– Da je tako kako je izjavio ne bi ćutao dva meseca. Sumnjivo je to jer zašto bi neko ćutao da bi posle toliko vremena negirao sve. Jedan je priznao da je uradio šta je uradio, a drugi kaže da Danku i nije video i to posle dva meseca. Mislim da svako normalan u to ne bi poverovao – rekao je otac.

Takođe, nakon njegove izjave oglasila se i majka Danke Ilić.

– Ja sam sada zatečena, ne znam šta bih rekla! Ko je onda bio drugi u kolima, ja sam tada na brdu videla dve osobe u kolima? Ništa mi nije jasno… Ako nije ništa uradio, kao što kaže, zašto je ćutao dva meseca! Pod jakim sam stresom – rekla je Ivana.

Ključni dokazi za rešavanje misterije
Trenutno, ključni dokazi koji bi mogli rasvetliti slučaj uključuju:

Veštačenje dlake – Dlake pronađene u automobilu koje bi mogle pripadati Danki Ilić. Potvrda da dlaka pripada Danki bio bi ključni dokaz.

Iskazi osumnjičenih – Jedan od osumnjičenih je dao detaljnu priču, dok je drugi branio ćutanjem.

Rezultati veštačenja automobila – 50 delova automobila ‘Fiat Panda’ je poslato na veštačenje. Prvi rezultati nisu pokazali DNK devojčice, ali se očekuju dodatni rezultati.

Ovi dokazi, uz ponovljena ispitivanja i moguće korišćenje poligrafa, ključni su za razjašnjavanje kontradiktornih iskaza i otkrivanje istine o Dankinoj sudbini.

Novi krug ispitivanja
Uskoro se očekuje novi krug ispitivanja, a neke osobe će možda morati na poligraf. Takođe, očekuju se rezultati veštačenja dlake koja bi mogla pripadati Danki Ilić. Ako se potvrdi da je dlaka Dankina, to bi bio ključni dokaz u otkrivanju istine.

Tužilaštvo još uvek nema priznanje
Advokat Goran Petronijević ističe da tužilaštvo nema priznanje osumnjičenih i da bez materijalnih dokaza priznanje nije validno.

– Nemoguće je da ne postoji nijedan materijalni dokaz. Ogroman je pritisak na osumnjičene, prosto je nemoguće da neko od njih toliko ćuti, posebno ako su njih dvojica u pitanju. U verziji koja je data na zvaničnom priznanju, Danku je usmrtio suvozač navodno. Postavlja se pitanje, zašto bi on to uradio, ako je udario vozač. To je prvo što je nelogično. Opet se vraćam na krivično pravi deo. Sve dok se to priznanje, koliko god bilo jasno, glasno, čak i da je objasnio sve stvari, ne materijalizuje još nekim materijalnim dokazom, to nije priznanje. Ništa ne znači. – ističe advokat.

Detaljnije o tome šta je advokat Goran Petronijević govorio u emisiji “Uranak” na K1 televiziji pročitajte u našoj odvojenoj vesti.

Novo saslušanje osumnjičenog
Drugoosumnjičeni za teško ubistvo Danke Ilić biće ponovo saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u sredu, 19. juna. On će biti doveden iz Okružnog zatvora Zaječar gde se nalazi u pritvoru do 30 dana. Tužilac je nakon detaljnog iščitavanja njegove izjave otkrio kontradiktornosti koje će biti razjašnjene na novom saslušanju. Postavlja se pitanje da li novi iskaz osumnjičenog može konačno dovesti policiju do tela Danke Ilić. S obzirom na dosadašnje kontradiktorne izjave i nedostatak materijalnih dokaza, svaki novi podatak može biti ključan za rešavanje ovog slučaja.

Misterija nestanka Danke Ilić i dalje intrigira javnost. Sa novim ispitivanjima i očekivanim rezultatima veštačenja, nada se da će istina uskoro biti otkrivena.

Podsećamo, Danka Ilić je nestala 26. marta u mestu Banjsko polje kod Bora, a devet dana kasnije policija je saopštila da su počinioci uhapšeni i da su priznali zločin. Međutim, telo devojčice još nije pronađeno, ostavljajući misteriju nerešenom.

Izvor: Srbijadanas.rs

Check Also

Vraća se obavezni vojni rok – ali neće svi morati da idu: Teško može da se izbegne, ali postoji čak 7 opcija

Obavezni vojni rok od 90 dana Vest o ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka odjeknula je …