PREMINULA legendarna pevačica: Pred smrt se MUČILA – smestili je u INDUKOVANU KOMU, borila se sa NAJETEŽOM BOLEŠĆU

Njen sin je obavestio javnost da je preminula. Ostavila je veliki trag u muzičkom svetu.

Fransoaz Ardi, legendarna francuska pevačica, model i glumica, preminula je u 80. godini, nakon duge borbe sa rakom limfnih žlezda sa kojim se borila od 2004. godine.

Njen sin, Tomas Dutronk, je obavestio pratioce putem društvenih mreža da je ona preminula.

Mama je nestala – napisao je na Instagramu uz fotografiju iz detinjstva na kojoj on kao beba pozira sa majkom.

Ardi je imala ozbiljne zdravstene probleme
Ardi je imala rak limfnih žlezda od 2004. godine, a 2015. nakratko je bila smeštena u indukovanu komu nakon što joj se stanje pogoršalo.

U godinama posle toga imala je problema sa govorom, gutanjem i disanjem. Ona se 2021. zalagala za eutanaziju, rekavši da je Francuska “nehumana” što nije dozvolila proceduru.

Rođena je uz zvuk sirene za vazdušnu opasnost, 17. januara 1944. godine, u 21:30h, u bolnici “Meri Luiz” u 9. arondismanu Pariza. Izrazito lepa majka Madelina dobila ju je sa 20 godina starijim, već oženjenim muškarcem, koji je uživao viši društveni status. Madelina nije ni bila u potpunosti zaljubljena u njega, već je mnogo želela dete, iako se prethodno bila podvrgla abortusu. Sledeće, 1945. godine, Fransoaz je dobila i sestru Mišel.

Dogovor je bio da niko ne sme da zna da ugledni gospodin ima dve porodice, pa je jasno da Fransoazin otac u velikoj meri nije bio prisutan u odrastanju i vaspitanju svojih ćerki.

Ardi je rođena 1944. godine. Svetsku slavu je stekla sa 18 godina, kada je njena pesma “Tous les Garçons et les Filles” postala hit u Francuskoj i u inostranstvu. Ova pesma obeležila je početak njene karijere i bila je ključna u stvaranju francuskog pop stila poznatog kao “yé-yé”, koji je bio inspirisan britanskim bendovima poput Bitlsa. Poslednji album “Personne d’Autre” objavila je 2018. godine.

Igrala je u filmovima Žan-Lika Godara, Rožea Vadima i drugih.

Izvor: Srbijadanas.rs

Check Also

Umro legendarni glumac, svi u suzama!

Od legende se oprostila i koleginica Helen Vort Džerfri Hinslif, najpoznatiji po ulozi Dona Brenana …