POSLE DVA MESECA ODLUČIO DA PROGOVORI: Iskaz osumnjičenog za Dankino ub*stvo ŠOKIRAO SVE!

Saslušanje Srđana Jankovića, jednog od osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić (2) završilo se oko 13 sati, nakon tri sata trajanja. On je izveden iz zgrade Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, a kako “Blic” saznaje, on je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret i rekao da nije učestvovao u ubistvu devojčice.

Janković je dva meseca ćutao o ubistvu devojčice, a onda je njegov branilac obavestio tužilaštvo da će osumnjičeni ispričati sve.

Međutim, iako je sve ukazivalo da će ukazati šta se desilo Danki Ilić, kao i gde je njeno telo, s obzirom na to da je Dejan Dragijević ranije priznao zločin i do detalja ga opisao, bez navođenja gde se nalazi telo devojčice, on je šokirao sve – negirao je izvršenje krivičnog dela i naveo da devojčicu nikada nije video?!

Dva meseca potrage za ubijenom Dankom Ilić

To nam je potvrđeno i iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru iz kojih nam je dostavljen sledeći odgovor:

“Danas, 04.06.2024. godine, u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, saslušan je osum. Srđan Janković, koji je u potpunosti negirao izvršenje krivičnog dela.”

Nakon njegovog iskaza oglasila se i majka Danke Ilić koja je navela da je zatečena, a više o tome pročitajte ovde.

Podsetimo, dvogodišnja devojčica Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora. Policija je nakon deset dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsila Srđana Jankovića iz sela Luka i Dejana Dragijevića iz sela Zlot.

Kako su zvaničnici saopštili, Janković je vozio službeni automobil kojim je udario devojčicu, međutim, on nije ni znao da je to uradio dok mu Dragijević, koji je bio na mestu suvozača, to nije rekao.

Nakon toga, devojčicu su navodno ubacili u automobil misleći da je mrtva, a kada se Danka probudila, Dragijević ju je udavio.

Njeno telo, prema dosadašnjim informacijama, bacili su na deponiju.

Do sada, telo devojčice Danke Ilić nije pronađeno.

FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER
Izvor: Blic.rs

Check Also

Vraća se obavezni vojni rok – ali neće svi morati da idu: Teško može da se izbegne, ali postoji čak 7 opcija

Obavezni vojni rok od 90 dana Vest o ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka odjeknula je …