OBDUKCIJSKI NALAZ: Dečak (5) se otrovao jajima iz ove države i umro od salmonele!

Tragedija koja je pogodila porodicu Vidović 2016.godine dogodila se u noći između 10. i 11. oktobrate godine. Cela porodica Vidović, roditelji i troje dece, zarazila se salmonelom iz jaja koja su kupili na akciji u Kauflandu.

Mirko Vidović, petogodišnji dečak iz Bregane u Hrvatskoj, umro je od salmonele. Pokazala je to obdukcija čiji su se nalazi čekali punih 38 dana. Nalaz će sutra biti dostupan i istražiteljima koji rade na ovom slučaju, pišu hrvatski mediji.

Naime, kako bi se proverili svi segmenti obdukcije, napravljen je niz analiza, a na kraju su potvrđene prvobitne sumnje: za smrt dečaka kriva su jaja zaražena Salmonelom enteritidis.

Tragedija u porodici Vidović dogodila se u noći sa 10 na 11. oktobar 2016.godine. Cela porodica Vidović, roditelji i troje dece, zarazila se salmonelom iz jaja koja su kupili na akciji u Kauflandu.

Reč je o poljskim jajima koja je u Hrvatsku uvezla Mesna industrija braća Pivac. Iako su analize jaja izuzetih u Kauflandu pokazale da u njima nema salmonele, ona pronađena u hladnjaku Vidovićevih imala su drugačije rezultate.

Od 22 jaja, koja su ostala iz pakovanja od 30 komada, dva su bila zaražena salmonelom. Dečak je oboleo i umro u porodičnoj kući, a roditelji i njegove dve sestre bili su na dugom lečenju u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Obdukcijski nalaz stigao je u jeku novog skandala sa salmonelom. Reč je o zaraženoj piletini i pačetini, zbog čega je u sredu smenjen Tomislav Kiš, pomoćnik ministra poljoprivrede.

Izvor: Espreso.co.rs

Check Also

Umro legendarni glumac, svi u suzama!

Od legende se oprostila i koleginica Helen Vort Džerfri Hinslif, najpoznatiji po ulozi Dona Brenana …