Још један авион у флоти "Ер Србије": Слетео широкотрупни Ербас са бојама "Експа 2027" (ВИДЕО)

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић поручио је данас, након што је флота “Ер Србије” постала богатија за још један широкотрупни авион, да је национална авио-компанија доказ српског успеха у претходној деценији.

У петак је стигао трећи широкотрупни авион Ербас А 330-200. Ер Србија има укупно 26 авиона. Имамо сада три широкотрупна Ербаса А 330-200, три авиона типа А 320, као и 10 авиона Ербас А 319, те 10 летелица АТР. Уз још један Ембрајер Е195, компанија ће имати 27 авиона– рекао је Весић на ТВ Пинк.

Навео је да “Ер Србија”, са последњом уведеном линијом, пре неколико дана, за кинески град Гуангџо, има чак 85 авио-линија.

Пре неколико дана, забележен је 30-милионити путник од оснивања компаније. До 25. септембра ове године било је 3,4 милиона путника, док је целе прошле године ’Ер Србија’ превезла око 4,2 милиона путника – указао је министар.

Подсетио је да је ЈАТ, на врхунцу своје моћу у некадашњој СФРЈ која је бројала 20 милиона грађана – имала 5,5 милиона путника, што се тада сматрало великим успехом.

Када се једног дана буду сводили рачуни, када се говорило о напретку Србије у време када је Александар Вучић био први потпредседник владе, премијер и председник, говориће се да се у то време догодио највећи технолошки напредак, посебно када су у питању ’Ер Србија’ и брзе пруге које градимо – рекао је Весић.

Истакао је да се на примеру изградње брзих пруга и „Ер Србије“ најбоље види технолошки искорак Србије.

Ер Србија’ је најрбже растућа компанија и показује колико Србија. Зато смо и поносни на ту компанију јер је она доказ српског успеха – закључио је Весић.

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Биће гадна недеља за фармере: Осим што им је понестало хлеба, остали и без кафе – потешкоће кренуле да се нижу једна за другом

Ово недељно јутро за фармере је почело веома бурно. Одмах по буђењу, такмичаре је дочекала …