ШОК! Израел ЗАБРАНИО делегацији УН-а улазак у земљу!

Израелски министар вањских послова рекао је у сриједу да је забранио улазак у земљу генералном секретару УН-а Антонију Guterresu јер није “недвосмислено” осудио ирански ракетни напад на Израел, преноси Хина, позивајући се на Ројтерс.

Иран је у уторак на Израел испалио више од 180 балистичких пројектила након ескалације сукоба између Израела и либанског Хезболаха. Многи су пресретнути у ваздуху, али су неки пробили противзрачну одбрану.

Гутерес је у уторак објавио кратко саопштење у којем је само споменуо “најновије нападе на Блиском Истоку” и осудио “ескалацију за ескалацијом”.

Персона нон грата

Раније у уторак Израел је послао своје јединице у јужни Либан. Израелски министар вањских послова Исраел, Кац рекао је да је Гутерес, због тога што није осудио Иран, персона нон грата у Израелу.

– Свако ко не може недвосмислено осудити ужасан ирански напад на Израел, као што су учиниле готово све државе на свијету, не заслужује да ступи на израелско тло – рекао је Кац.

– Израел ће наставити бранити своје грађане и штитити своје национално достојанство, с Антонијем Гутересом или без њега. –

Извор: Србија Данас/Ал Jazeera

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Бежите са улица, невреме само што није грунуло! РХМЗ издао ново упозорење: Ево којим деловима Србије прети пљусак

“Током послеподнева на западу и југу Србије, као и у Шумадији местимично киша или локални …