"Целе породице су нестале, само Бог зна колико има мртвих": Познати певач до детаља описао шта се десило у поплавама у БиХ

Због великих штета узрокованих бујичним поплавама, у више општина БиХ проглашено је стање природне несреће. Општине попут Кисељака, Крешева, Фојнице и Вареша погођене су поплавама, а многи делови ових насеља су потпуно потопљени.

Власти су увеле ванредне мере како би се обезбедила сигурност становништва и пружила помоћ најугроженијима.

Поводом стравичне ситуације која је задесила БиХ огласили су се и бројни познати, са апелом да се комшијскомн народу помогне у овом изузетно тешком моменту.

Сада се огласио и певач “Звезда Гранда” Алем Кадић који долази из Јабланице, те је испричао све детаље ове незапамћене трагедије. 

– Хаос је од ноћас, тачније од јутрос око 1 сат. Огромне су поплаве, катастрофа. Стварно је Јабланица… Све су путне комуникације пресечене. Мислим да град нема још струје. Ја сам у приградском насељу, нисам у центру Јабланице, али знам отприлике шта се све дешава. Сви су путеви пресечени и стварно је стање хаос тотални и што је најгоре, у свему томе има пуно мртвих – говори Алем, а затим додаје: 

– Моја породица је искрено добро. Ми смо приградско насеље које и није толико угрожено колико Јабланица и овај доњи део Јабланице где су на жалост целе породице нестале.

Poplava
Поплава / Извор: СД/илустрација

Како певач истиче ова катастрофа се догодила одједном: 

– То се десило у ноћи. Киша је овако појачала у 1 сат, и људе је једноставно изненадило. То се десило у року од неких педесетак минута. Сат времена од лагане кише до огромне бујице која је носила све испред себе. Сад видим да из Јабланице повређене хеликоптери пребацују за Мостар, то је неких 30-ак километара јужније. Спасилачке екипе су на терену. Све је ту, али сад је оно, само је питање искрено колико ће бити мртвих – закључује певач.

Подсетимо, власти у Херцеговачко-неретванској жупанији прогласиле су стање природне несреће што је омогућило активирање свих спасилачких служби, а БиХ је затражила и помоћ Европске уније.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Гледао овај филм па добио идеју за масакр! Дечак-убица из "Рибникара" открио ПРАВИ МОТИВ језивог злочина: "После тога сам почео да планирам"

Дечак-убица је на саслушању рекао и да је језив масакр почео да планира пошто је …