У знак сећања на Мериму Његомир – венчана кума покојне уметнице пева у њену част

У Центру за културу “Влада Дивљан” одржан је вечерашњи концерт под називом “Звезде међу звездама”, други концерт из овог серијала, где ће бити евоциране успомене на Мериму Његомир и Предрага Цунета Гојковића, изузетне вокалне солисте који су оставили неизбрисив траг на естрадном небу Србије.

Мериму Његомир публика памти по хитовима као што су “Иванова корита”, “Због тебе”, “Да није љубави твоје”, “Рузмарин”, “Кад зашкрипи капија” и другим. Неке од најпознатијих песама Предрага Цунета Гојковића су: “Кафу ми драга испеци”, “Јаничар”, “Љубав ми срце мори”, Запевајте ми песме старе”, “Јесен стиже рана” и друге.

koncert
концерт / Извор: СЕМУС

На концерту у знак сећања на Мериму и Цунета певали су њена кума Ана Бекута, Снежана Ђуришић, Оливер Њего, Данка Стојиљковић, Иван Милинковић, Биљана Петковић и Александар Тирнанић.

Тим поводом певач и председник СЕМУС – а, Драгиша Голубовић Голуб, открио је у чему је све публика уживала.

– Дошли смо на идеју да направимо један омаж великанима, који више нису међу нама, као што су Мерима Његомир и Предраг Цуне Гојковић. Песме су изводили наша позната лица, и велика имена народне музике, тако ће бити и сада – рекао је Драгиша.

– Вечерас ћу певати све Меримине песме, али и није искључено да ћу заплакати. Уз Цунета смо расли, са Меримом сам заједно градила каријеру И једног и другог ћу памтити по томе што су били добри људи – истакла је Снежана, а Иван Милинковић истиче да га такође за Мериму и Цунета везују само најлепше успомене.

Све извођаче на сцени пратио је Саборски оркестар под управом Зорана Влајића, а водитељ програма био је Жељко Стефановић.

Музичком дружењу које је посвећено Мерими Цунету, присуствали су и чланови породице покојних легенди. Меримина кћерка Љубица Његомир и Цунетова кћерка Катарина Гојковић.

Вече музика посвећено Мерими и Цунету отворили су Александар Тирнанић, Иван Милинковић и Оливер Њего, певајући Цунетову легендарну песму “Љубав ми срце мори”.

Концерти „Звезде међу звездама“ организују СЕМУС, Центар за културу „Влада Дивљан“, „Сокој“ и „Организација за колективно остваривање права интерпретатора“.

У пролеће текуће године на истом месту, био је концерт посвећен Уснији Реџеповој и Предрагу Живковићу Тозовцу. Тада, међу многобројним званицама била је и супруга покојног Тозовца, Емилија Мима Живковић, којој је тада било прво појављивање у јавности након његове смрти.

koncert
концерт / Извор: СЕМУС


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Прекинула контакт с разлогом: Анђела Ђуричић први пут открила све о одлуци да се потпуно дистанцира од Гастоза – Мени ТО НИЈЕ НОРМАЛНО

У емисији ”Питања новинара”, водитељка Ана Радуловић је у студију угостила седму силу. Новинар Дарко …