Туга: Преминуо Лука (3) који је ујединио читаву Србију, малени херој изгубио битку са опаком болешћу

Лука се борио са туморским променама на бубрегу и у задњој лобањској јами, што је захтевало хитно лечење у иностранству.

У фебруару 2024. године, Луки је дијагностикован тумор на десном бубрегу и медулобластом у мозгу, што је довело до вишемесечне борбе за живот. Његово стање је било изузетно озбиљно, и поред више оперативних захвата и хемиотерапије, здравље му се погоршавало.

За Лукино лечење било је потребно прикупити 50 милиона динара, што је подстакло грађане Бачке Паланке и шире да се укључе у низ хуманитарних акција. Након погоршања здравственог стања крајем августа, овај храбри дечак је био пребачен на лечење у Турску, али је упркос свим напорима медицинског тима, до погоршања дошло и у септембру. Лука је враћен из Турске због немогућности лечења.

Новац преусмерен на другу децу

Породица је након Лукиног повратка из Турске одлучила да преусмери сва средства која су била прикупљена за Лукино лечење. Средства, која су сакупљена преко фондације “Буди хуман”, преусмерена су на рачуне наших суграђана који се такође боре са тешким болестима – Ленке Жутковић, Исидоре Вучковић, Милане Матковић, Јоване Барушић и Стевана Сауера.

Иако је за Луку прикупљено значајна новчана средства и обезбеђен превоз у иностранство, његово здравље се драстично погоршало, и упркос напорима лекара и подршци великог броја хуманих људи, Лука није успео да победи у својој најважнијој борби.

Србија Данас/Бачка Паланка вести

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Прелиставање дневних новина за 6. октобар 2024. године

Информер У сутрашњем Информеру прочитајте: Потоп у Босни! Десетине мртвих и несталих 2. Бахато: Угрозио …