"СМРТ АМЕРИЦИ!" У парламенту Ирана потпуни ХАОС, посланици једногласно узвикивали језиве речи, читали и КУРАН (ВИДЕО)

После напада Техерана на Израел, ирански политичари су устали у парламенту и скандирали “смрт Америци”. Подижући руке у ваздух, читали су и стихове из Курана.

Сједињене Државе и Иран дугогодишњи су непријатељи и немају дипломатске односе од иранског заузимања америчке амбасаде 1979. године током Исламске револуције и доласка на власт ајатолаха Рухолаха Homeinija.

Вашингтон је као чврсти савезник Израела и помагао Израелцима да се синоћ одбране од иранског напада.

Разарачи америчке морнарице у Средоземном мору пресретали су иранске балистичке пројектиле током напада на Израел.

Американци тренутно имају три разарача с навођеним пројектилима који делују у источном Средоземљу: USS Arleigh Бурке, USS Цоле и USS Bulkeley.

Амерички разарачи, такође, учествовали су у пресретању иранских балистичких пројектила и беспилотних летелица 13. априла, оборивши неколико пројектила лансираних на Израел.

САД организовао лет из Бејрута за Американце који желе да напусте Либан

Сједињене Америчке Државе организовале су данас лет из Бејрута за Истанбул како би омогућиле Американцима да напусте Либан усред ескалације сукоба између Израела и Хезболаха, рекао је портпарол Стејт департмента Метју Милер.

Он је додао да се око 7.000 америчких држављана у Либану регистровало у америчкој влади како би добило информације о напуштању земље, иако сви не траже помоћ да оду, пренео је Ројтерс.

Данашњи лет имао је капацитет од око 300 места и превозио је око 100 Американаца и чланова њихових породица – навео је Милер.

Напоменуо је да Вашингтон од суботе сарађује са авио-компанијама како би Американцима омогућио места на комерцијалним летовима.

То се догађа након што су израелске снаге покренуле “ограничене” упаде у јужни Либан, поред смртоносне кампање бомбардовања милитаната Хезболаха, у позадини скоро једногодишњег рата у Гази.

Izvor: Srbija Danas

Check Also

OVO JE MOGUĆI UZROK POŽARA NA NOVOM BEOGRADU: Komšije otkrile detalje: Žena pokušavala da obuzda vatru pa ispekla ruke! (VIDEO)

Požar u stanu na devetom spratu solitera u Jurija Gagarina u novoveogradskom Bloku 61 ugašen je, …