"Размишљам шта да ми обуку кад умрем" Ведрана Рудан проговорила о новом стадијуму рака и борби коју храбро води

Ведрана Рудан је након што је објавила да је болест са којом се бори напредовала и да се због тога повлачи са јавне сцене ипак објавила нови текст на свом блогу и њиме расплакала многе. У тексту је открила какве мисли јој пролазе кроз процес лечења и колико је тешка борба коју тренутно води са опаком болешћу.

Хрватска књижевница је 1. августа на својој званичној страници објавила нови блог под називом “Бесрамници”, а посебну пажњу изазвао је текст под насловом “Не жалим ни за чим”.

– Чула сам да муж у кући отвара нека врата. Појурила сам према купатилу и на себе навукла купаћи огртач. Нисам хтела да види голу наказу. Четрдесет посто мужева остави жену кад она оболи од рака, мој муж није међу њима, напротив, брине о мени дању и ноћу. Па ипак…Ођедном, ништа ми не смета. Сви су кукали због паклених врућина. Било ми је чудно. Људи, је*еш врућине, будите срећни, немате рак. Сад су изван себе јер је хладно. Обуците се, у чему је проблем? Свима је хладно, а ја у офуцаној, танкој тренирци, зашто бих трошила лову на нову, размишљам шта да на мене навуку кад умрем. Можда ипак ону зелену хаљину коју ми је купио муж и која ми је од старта била број мања? Коначно ми стоји савршено. И ти болови. Повремено ме боле леђа, па рука, ноге, ништа драматично, али ја сваку бол тумачим као плес метастаза у мом телу. Ни са ким не могу о томе разговарати, Кејт је далеко, људи око мене имају друге “проблеме” – пише она у тексту, а затим наставља: 

Vedrana Rudan
Ведрана Рудан / Извор: Србија Данас

– Два пута сам видела како изгледа умирање од рака. Хоћу ли и ја преклињати да ме убију, а знам да то нико од оних око мене неће учинити? “Еутаназија је играчка за богате”, ових је дана рекао Жарко Пуховски. Је*ига, нисам богата. Пред пола ми је сата у глави зазвонио стих “Што се боре мисли моје”. Гугнула сам га мислећи да ћу налетети на текст некога који лудује због рака. Је*ига, Звонка Богдана муче љубавни проблеми – написала је Ведрана у свом стилу.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Umrla čuvena glumica iz "Vrućeg vetra"

Preminula glumica Mima Vuković Kurić u 91. godini. Ona je inače i maćeha glumcu Irfanu Mensuru, …