Пожурите да се пријавите: Чак 50 милиона динара нове помоћи државе – Пријаве трају до 11. октобра

Како се наводи на сајту Министарства привреде Србије, укупно расположива бесповратна средства за реализацију овог програма су 50 милиона динара и она су намењена за јачање капацитета послодаваца укључених у дуално образовање.

Додаје се да средства могу да се користе за финансирање дела накнаде за учење кроз рад коју послодавци исплаћују ученицима који похађају завршну школску годину у школској 2024/2025. на дуалним образовним профилима или за суфинансирање инструктора за учење кроз рад.

Послодавци могу да добију бесповратна средства сразмерно броју ученика завршне године школовања у школској 2024/2025. години са којима послодавац има закључен уговор о учењу кроз рад, а она по ученику не могу да буду мања од 17.000 динара.

Овај програм спроводи Министарство привреде у сарадњи са Канцеларијом за дуално образовање и Национални оквир квалификација.

Јавни позив и пратећа документација су објављени на интернет страници Министарства привреде: www.privreda.gov.rs, Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација: www.dualnok.gov.rs, као и на Порталу предузетништва www.preduzetnistvo.gov.rs.

Извор: Србија Данас/БизПортал

Izvor: Srbija Danas

Check Also

7 SAOBRAĆAJKI U SUBOTICI ZA 7 DANA: Jedna osoba teško povređena, tri lakše – devet pijanih vozača zadržano u policiji

Na području Policijske uprave u Subotici, od 30. septembra do 6. oktobra, dogodilo se sedam …