Отворено НАЈАВИЛИ ИЗДАЈНИКА у овој СЦЕНИ – Детаљ из епизоде "Отписаних" који јасно указује ко је из групе уљез

Владан Холец је био и остао највећа мистерија фантастичне петорке из серије Отписани”. Мало се зна о његовом животу након што је серија доживела огромну популарност. Преселио се у Америку и од тада знамо само неколико ствари о њему.

Како је у време када је серија почела да се снима писао Југопапир, екипа серије борила се са многим тешкоћама, а између осталог и са недостатком новца који је био највећи проблем.

Пет младих глумаца добило је прилику да заиграју касније, незаборавне ликове које је обожавала цела Југославија. Реч је о Воји Брајовићу који је глумио Тихог, Драгану Николићу који је играо Прлета, Микију Манојловићу који је играо Пају Бакшиша, Чедомиру Петровићу који је играо Зрикија и Владану Холецу који је био “Миле”.

Vladan Holec
Владан Холец / Извор: youtube printscreen/Log Off

Заправо једнина улога која се на неки начин и издвојила јесте Холецова (Миле, касније Бели), пошто је био издајник.

Заправо је Миле први погинуо из екипе и једнини је играо (на крају се испоставило) антијунака, негативца, који је издао групу. Наводно је и током служења војске у Југославији имао проблеме у војсци, где га остали војници нису добро дочекали због улоге и што је лик који је играо (Миле) издао другове.

– Практично дебитујем на телевизији. Играм Милета, негативца… Кад сам пре два месеца сазнао да ћу играти, потшишао сам се, до данас ослабио седам – осам кила, изменио се споља, а неки пријатељи кажу и изнутра. То ми је чак драгоцено, јер значи да је први део припрема добро протекао – изјавио је Холец давне 1973. године за Југопапир.

Након улоге у” Отписанима”, Холец је наставио да се бави глумом још свега четири године, и нестаје са глумачке сцене. Све што је о њему познато је да је након овога отишао у Америку, где је живео до краја живота.

Преминуо је 4. новембра 2004. године, а чиме се бавио и да ли је био успешан, остаје непознато.

Једино што смо успели да пронађемо је фотографију која је настала неколико година пре смрти, где се види са се легендарни Миле, доста променио.

Познате чињенице о њему су и да је рођен у Краљеву, 23. јануара 1947. године.

Владан се до 1974. године био потписан као Владан Милашиновић и то у два филма, а према неким коментарима касније је узео презиме мајке Јоланде, која је погинула у Београду, а то је Холец. Холец је према речима неких познаника породице имао и сестру Азару, која такође није више међу живима.

Да ли је имао наследнике? Такође је непознато.

Ко је била Лили, лепотица која је завела Тихог у епизоди “Гаража” сазнајте ОВДЕ.

Оно што ће још бити занимљиво свим обожаватељима ове серије која је сада ремастеризована и поново се емитује на РТС-у у новом руху, а епизоде које су емитоване можете наћи на јутрују, јесте да је у епизоди 1 “Болница” практично најављено ко ће бити издајник.

У оквиру дијалога Радета Марковића и Чеде Петровића који планирају акцију ослобађања породиље из болнице.

-Кога има тамо год тебе – пита Раде.

-Па Тихи – одговара Чеда.

-Мало спор – каже Раде.

-Спор али сигуран – одговара Чеда (Зрики).

-Прле – каже Чеда.

-Прле је неозбиљан – каже Раде.

-Неозбиљан јесте али је спретан као сваки шверцер  – каже Чеда.

-Па Паја Бакшић, знаш пају хладан ко стена – каже Чеда.

-И Миле – каже Чеда.

-Миле је бистар, мало мекан, али бистар –  рекао је Раде што ће се касније показати и као истина јер Миле није издржао под притиском Гестапоа, а пред саму смрт пожалио се кроз сузе да су га мучили и да је зато пристао на сарадњу.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

JEZIVA TUČA U ZEMUNU Muškarac primljen u bolnicu sa SMRSKANOM LOBANJOM

JEZIVA TUČA U ZEMUNU Muškarac primljen u bolnicu sa SMRSKANOM LOBANJOM Blic