НЕВРЕМЕ ПРАВИ ХАОС У ХРВАТСКОЈ: Бујица носи СВЕ што јој се нађе на путу – Грађани немоћно посматрају како им вода ПРОДИРЕ у домове (ФОТО/ВИДЕО)

Макарска је била погођена изненадним поплавама услед обилних киша које су стигле из Босне и Херцеговине. 

У јутарњим сатима, грмљавинско невреме погодило је подручје од источног дела Подгоре до Дрвеника, изазвавши проблеме у снабдевању електричном енергијом. Више од 3.000 корисника остало је без струје услед јаких олуја и удара грома.

Електродистрибуција већ ради на отклањању кварова и обнови опскрбе електричном енергијом, али се очекује да ће процес трајати неколико сати. Локални тимови су на терену и труде се да ситуацију реше што пре.

Грађанима се саветује да буду опрезни због могућих даљих временских непогода и да прате упутства локалних власти. Такође, апелује се на кориснике да пријаве евентуалне проблеме у снабдевању струјом. О свему даљем, јавност ће бити обавештена путем службених канала.

Nevreme u Hrvatskoj
Невреме у Хрватској / Извор: Printscreen/Facebook/Vatrogasci Тучепи

За сада нема званичних информација о повређенима нити о материјалној штети коју је бујица проузроковала.

Nevreme u Hrvatskoj
Невреме у Хрватској / Извор: Printscreen/Podgora и Подгорани/Ален Крзаниц

Тренутно је најјаче погођено подручје Прогоре где је пало више од 140 литара кише по метру квадратном. Многи грађани су делили видео записе водених бујица на друштвеним мрежама, драматичне снимке можете погледати ОВДЕ.

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Након дивних вести које је Анастасија поделила, Андреана Чекић јој уделила прелепу честитку "Љубави, радујем се свему што долази"

Млада музичка звезда Анастасија Ражнатовић, ћерка познате певачице Светлане Цеце Ражнатовић, изненадила је своје фанове …