Након смрти мужа, открила његов ИЗОПАЧЕНИ тајни живот – Била је толико бесна да је ПОЈЕЛА његов пепео као освету (ФОТО)

Живот Џесике Вејт, који је деловао савршено, срушио се много пре изненадне смрти њеног мужа. Она то једноставно није знала.

Њен идилични живот доживео је крах када је Шон, њен муж од 17 година, изненада преминуо од срчаног удара током пословног путовања у Тексасу.

Затим, док је Џесика, сломљена тугом, пролазила кроз аранжмане за сахрану и борила се да се брине о свом деветогодишњем сину, њен свет је поново био преокренут.

Било је само неколико дана након Шонове смрти када је Џесика открила да је скривао узнемирујућу тајну.

Лежећи у кревету код куће у Калгарију, Канада, отворила је Шонов иПад да потражи број телефона болнице у Хјустону где је његово тело било смештено.

Али у срцу Џесикиног изванредног сведочења је Шонов силазак у веома модеран понор: његово интересовање за секс и порнографију вођени интернетом који су прогутали њега и, скоро, и саму Џесику док се борила да се суочи са истином.

Порнографија је канибализовала њихову везу, пише она: “Свет који је Шон изградио на површини – његова каријера, наша породица, наш прелеп дом – све то је било усклађено по величини и обиму са његовом подземном активношћу.”

Ипак, један од најупечатљивијих аспеката Џесикине приче је чињеница да је она некако успела да му опрости.

Ипак, било је добрих дана.

Џесика и Шон су се први пут упознали док су радили као наставници у иностранству у Јапану када је она имала 24, а он 28 година. Венчали су се у јулу 1998. и вратили се у Канаду да одгајају свог сина Даша.

Шон се запослио као менаџер у компанији у Денверу, у Колораду, остајући тамо у свом студентском дому по три недеље док је Џесика одржавала породичну кућу у Калгарију.

Упркос удаљености и повременим свађама, били су срећни, или је барем Џесика мислила да јесу.

Након шока од открића о иПад-у, следећи ударац је уследио када је покушала да се избори са низом заосталих рачуна за кредитне картице за Шонова пословна путовања, која су се чинила укључивала скупе хотеле и послугу у собу.

Џесика је тражила детаљне рачуне од хотела у нади да би могла да тражи хиљаде долара назад од Шоновог послодавца.

Али када су рачуни стигли, она се запрепастила: доручак за двоје, флаше шампањца, све наручено за двоје.

Ужаснута, Џесика је отишла до заједничког пријатеља и објаснила да сумња да је Шон довео пратњу назад у своју собу.

Али пријатељица је имала лошу вест за њу, откривајући да је Шон поверио да је имао аферу с неким кога је упознао на послу.

Као што Ђесика објашњава у књизи, истина је почела да је преплављује – доводећи је до лудила. Једног дана, док се борила да обузда свој бес, отворила је кесу са Шоновим пепелом, понела га у свој врт и помешала део с псећим изметом – пре него што је ту прљаву мешавину бацила у канту за смеће.

– Оскрнавила сам остатке мог партнера у животу – каже она. Али затим, у очају и кривици, узела је још његовог пепела – и заправо га појела.

Џесика је провела сате проверавајући архиву, покушавајући да схвати шта је било у глави њеног мужа. Престала је тек када је почела да брине да Шонова порнографија преправља њен сопствени мозак.

Она пише како је била у публици на средњошколској представи када је, узнемирујуће, замишљала једну од ученица глумица голу.

Џесика је накратко маштала о самоубиству, написавши: “Лагала бих ако бих рекла да нисам замишљала како би то било добро, нестајање ни у шта.”

Али то је била прекретница. Схватила је да мора да се концентрише на заштиту свог сина Даша, Џесика је одлучила да мора да потражи  помоћ стручњака, укључујући савете од духовног медија.

Девет година касније, безброј питања о Шоновим поступцима и мотивима остају без одговора, али Џесика каже да се коначно помирила са његовом издајом и његовом смрћу.

– Није био само лажов, преварант и издајник. Био је добар син који је волео и поштовао своје родитеље,” инсистира она. “Био је брижан отац Дашу. Поштовали су га његови колеге. –

Неке сенке и даље остају. Пре неколико година, Даш је пронашао посебно направљени тајни одељак у Шоновој радној клупи – направљен да сакрије марихуану за коју је nn тврдио да је не конзумира.

– Али Даш и даље има лепе успомене на свог оца и контекст за тешке ствари и најбоље од Шоновог примера на који може да се ослања – пише она.

Џесика је сада упознала неког другог и покушава да помогне другима да се суоче са својом тугом и науче да је прихвате.

– На дуже стазе, туга ми је помогла да пронађем ослонац,” закључује она, “не само унутар људи које волим, већ и унутар овог огромног и мистериозног света. –

Међутим, неки ожиљци никада нису нестали и, судећи по свему, никада неће.

– Осећам се боље и јаче него пре, али и даље плачем скоро сваки дан, и још увек имам осећај да је део мене умро,” пише она. “Јер део мене који је постојао унутар Шона јесте. –

– Остаци су суви на мојим прстима, грубљи од прашка за пециво, зрнастији од соли – каже у једној од најчуднијих белешки о укусу које ћете икада прочитати. Мешају се са сузном водом, минералном блатом на средини мог језика. Гутам.

Она признаје, што је посебно значајно, да је била “изван стварности након Шонове смрти.”

Било је ту још једно понижење. Када је отпутовала у Денвер да испразни Шонов стан, пронашла је хард диск.

Повезавши га с рачунаром, открила је да је направио безброј електронских фолдера испуњених стотинама сати порнографије, све пажљиво означено и категоризовано по годинама, раси и извору.

Она ће то описати као “Матрицу порнографије”.

Џесика је успела да утврди да је њен покојни муж потрошио толико времена на пројекат да је често седео до ситних сати ноћу.

– Током лошег периода, Шон је често радио на “матрици” између 2 ујутро и 5 ујутро,” пише она. “И неке ноћи је био на томе и по пет сати.”

Извор: Србија Данас/Daily Mail

Izvor: Srbija Danas

Check Also

НЕТАЊАХУ ЉУТ НА МАКРОНА: Срам вас било, у рату ћемо победити и без вас!

– Док се Израел бори против снага варварства које предводи Иран, све цивилизоване земље треба …