Мало коме је познато да је Милан Калинић заправо пилот, а један лет авионом умало га коштао живота: "Заспао сам, пробудио ме је тресак"

Милан Калинић је свима познат као водитељ и глумац, али мало коме је познато да је он завршио и Ваздухопловну академију у Вршцу, те да је и пилот. Калинић је једном приликом радо причао о томе, али том приликом сетио се и једног немилог догађаја у авиону због чега је вероватно одлучио да се више не бави тиме. 

Калинић је глуму је дипломирао у класи Ивана Бекјарева, а Ваздухопловну академију завршио је 1995. године.

– Те године су уследиле тешке године за ЈАТ. Био ми је потребан огроман новац да бих пилотирао, а пара у то време није било. Зато су ми неки пријатељи саветовали да упишем глуму, на тада тек основаном Универзитету. Знали су да је позориште моја велика љубав, и да сам често после школе ишао сам да гледам представе – испричао је Калинић једном приликом. 

Milan Kalinić
Милан Калинић / Извор: Србија Данас

Калинић је поделио причу о његовом покушају пилотирања: 

– Заспао сам у авиону. То се десило док сам био на академији, сат времена летиш, сам си у авиону, гледаш около, сунце крене и опали те у очи и ја сам у једном тренутку заспао. Како је кренуо да понире, како набија брзину, мотор креће да урла буквално пред распадање, брзина пробија црвено. Мене пробуди тај звук и треска у авиону. Да се нисам пробудио тад не би било ни Летећег старта ни мене – кроз осмех је рекао Калинић.

milan-kalinic
милан-калиниц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Подсетимо, пре пар дана је осванула вест да се Милан Калинић разводи од супруге Сандре после скоро 18 година брака. 


Izvor:Srbija Danas

Check Also

"DA LI SI NORMALAN, ŽENI TI KRENULE KONTRAKCIJE, A TI SVRAĆAŠ U CRKVU?!" Nikola Rokvić otkrio šok detalje Bojaninog porođaja: Nisam imao dinara…

Pevač Nikola Rokvić i njegova supruga Bojana Barović iz dugogodišnje ljubavi dobili su troje dece, …