Израел спрема крваву освету?! Нетанијаху вечерас одржава важан састанак: "Натераћемо режим Хамнеија да плати високу цену"

Премијер Бењамин Нетањаху вечерас одржава најновији у низу високих сигурносних састанака док Израел одлучује како и када одговорити на ирански балистички ракетни напад од уторка.

Како је пренела израелска телевизија “Канал 12”, цитирајући изворе из министарства, Израел ће “натерати режим иранског ајатолаха Алија Хамнеија да плати високу цену”.

Очекивани оштар одговор уско је координиран с администрацијом америчког председника Џозефа Бајдена, наводи се у извештају, уз напомену да постоји могућност скорог телефонског разговора између Бењамина Нетанијахуа и америчког председника Бајдена.

Наводи се и да се израелски одговор очекује “у наредних неколико дана”.

Извори из министарства наводе да Израел не може и неће допустити да напад од уторка прође без значајног израелског одговора, а у извештају се још наводи како се разматра “много опција”.

Израел такође покушава да изврши дипломатски притисак на САД и Запад уопште како би наметнули строже нове санкције Ирану. Објашњава се да Израел види не само војну прилику за снажан ударац Ирану, већ и шансу да појача глобалан став и подстакне увођење санкција које је Запад одбијао да уведе већ дуго времена.

Извештај цитира изворе из обране који потврђују да ће САД подржати Израел у његовом одговору и помоћи у одбрани Израел од даљњих иранских напада.

Напомиње се да тренутни службени ратни циљеви Израела захтевају избегавање регионалног рата, али да и то у будућности може бити подложно разматрању. Извештај каже да су израелске ваздухопловне снаге спремне “за низ акција и одговора” и чекају упутсва политичког врха.

Србија Данас/Телеграф/Канал 12

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Usred doručka pokazala svekru gole grudi: Dok su sedeli za stolom svekrva izgovorila rečenicu koja ju je razbesnela, a onda je usledio skandal!

Žena je otkrila zašto je svekru dok je bila za doručkom pokazala gole grudi. Neimenovana žena …