Застрашујућа сцена на аутопуту код Шапца: Ево шта су људи уснимили у брзој траци (ФОТО)

Нажалост, овакви призори нису новина на српским ауто-путевима, а неколико пута до сада догађале су се стравичне саобраћајне несреће у сличним ситуацијама које су, нажалост, однеле и животе.

Припадници полиције небројено пута су заустављали возаче који су управљали ауто-путевима у супротном смеру и апеловали на њих да воде рачуна о понашању у саобраћају.

Јавност је једнако шокорана па су тако и овај пут посетиоци Инстаграм странице Сербиаливе_вести овако коментарисали понашање возача који је, по свему судећи, из БиХ: “Босанац се прави Енглез!”; “У његовој глави након хитних новости са радија: “Куд један, вид’ шта их је?!”

Нови знак због камиказа

Током прошле године у Србији је забележено на десетине случајева вожње у супротном смеру, махом на ауто-путу.

Колико то може бити погубно најбоље илуструје пример из септембра прошле године када је Дејан Ј. (51) настрадао возећи ауто-путем Милош Велики брзом траком у контра-смеру, након чега је налетео на друго возило. Сувозач и возач другог аутомобила задобили су тешке телесне повреде, а аутомобил којим је Дејан управљао у потпуности је изгорео.

Након овог и још неколико примера, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић наложио се да се на свим укључењима на ауто-путу поставе и знакови “супротан смер”.

– Одлучили смо да поставимо додатне саобраћајне знаке поред постојећих који су постављени у складу са законом. Нажалост, већина оних који су возили ауто-путем у контра смеру чинили су то намерно, без обзира на саобраћајну сигнализацију – написао је Весић својевремено на друштвеним мрежама.

Извор: Србија Данас/Курир

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Прелиставање дневних новина за 6. октобар 2024. године

Информер У сутрашњем Информеру прочитајте: Потоп у Босни! Десетине мртвих и несталих 2. Бахато: Угрозио …