Двојици одређен притвор због утапања дечака у базену на Златибору: Људи притрчали кад су чули баку да виче, али нису могли да га спасу

Њима се ставља на терет кривично дело тешко дело угрожавања опште сигурности. Дечак стар 6 година из Београда, утопио се пре два дана око 21 сат у дечијем базену у златиборском хотелу. Дечака је повукла вакум пумпа. Цев од те пумпе је била на дну базена, а преко ње није било решетке. Иако је висина воде у базену била око 15 цм, детету није било спаса.

У том моменту је био сам у базену, а његова баба, на крају другог дела базена. У базену за одрасле, који је одвојен од дечијег базена, била су два мушкарца, који нису могли да виде шта се дешава. Тек минут касније, када су чули жену, притрчали су да извуку дете. Дошла је и хитна помоћ, али на жалост, било је касно.

Обдукцијом је показано да је смрт код детета наступила услед утапања. Дечак ће бити сахрањен сутра на Бежанијском гробљу у Београду. 

Наредних дана очекује се да се ухапшени изјасне пред вишим јавним тужиоцем у Ужицу.

Србија Данас/Курир

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Zar pred ljudima? Iscurele vruće fotke Jovane i Dragana: Delili intimu na javnom mestu, grudi jedva držala na mestu

Foto: Printscreen Instagram/jovanajeremic Voditeljka Pinka Jovana Jeremić uživa u ljubavnom odnosu sa 15 starijim biznismenom …