Данас славимо Свету Ефросинију: Умрла од туге за оцем, а на месту где су заједно сахрањени догађа се ЧУДО – Ево зашто верници посећују њихов ГРОБ

Ефросинија је од малена васпитавана у хришћанском духу, али је као млада одлучила да се не уда, већ да се посвети монашком животу. Када је дошла у манастир близу Александрије, представила се као евнух под именом Измарагд. Убрзо је постала позната по својим молитвама и дисциплини, надмашивши друге монахе.

Након 38 година проведених у манастиру, Ефросинија се поново срела са својим оцем, кога није видела од тренутка када је напустила дом. Отац није препознао свог изгубљеног детета у монаху Измарагду, коме се поверио и испричао своју тугу због губитка ћерке и бојазни да ли је она уопште жива.

Према легенди, Ефросинија је у том тренутку открила оцу свој прави идентитет. Ипак, од туге и сажаљења због његовог бола, умрла је на лицу места. Отац се затим, потресен догађајем, замонашио у истом манастиру. Десет година касније, након његове смрти, сахрањен је у исти гроб са својом ћерком.

Верници и данас посећују њихов гроб, верујући да молитва на том светом месту доноси исцељење, нарочито болеснима и онима који су слаби, било телесно или духовно. Традиција каже да они који нису у могућности да посете овај гроб, треба данас да оду у цркву и помоле се Светој Ефросинији. Предање тврди да она свима који јој се обраћају искреном молитвом дарује мир и снагу.

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Poznata glumica bila u kandžama depresije i alkoholizma! Srbi su je obožavali, a nisu imali pojma sa čime se borila

Devedesetih godina prošlog veka u Srbiji su bile izuzetno popularne latinoameričke sapunice, a jedna glumica …