ГАЂАЛИ ЈЕ ФЕКАЛИЈАМА НАСРЕД УЛИЦЕ – Ева Рас проживела ТОРТУРУ: "Немају милости ни када имате 81 годину…"

Ева Рас, позната глумица, књижевница и сликарка, оставила је неизбрисив траг у српској култури кроз своје импресивне улоге и стваралаштво. Њене незаборавне улоге у филмовима попут “Љубавни случај или трагедија поштанске службенице”, “Биће скоро пропаст света” и “Лепота порока”, као и у популарним серијама Срећни људи и Породично благо, учиниле су је једним од симбола српске кинематографије. Поред тога, њене изјаве често постају део популарне културе, препознате кроз мимове и свакодневне изразе. Иако се чини да је публика и даље воли, Ева је искусила и ружну страну јавности.

Упркос великом успеху и поштовању које ужива међу љубитељима филма и књиге, Ева се често суочава са непоштовањем и критикама. У једном интервјуу, испричала је како су је појединци вређали на улици, а књижевни издавачи су је игнорисали и “радили јој иза леђа”. Њена борба да остане доследна својим принципима и уметничкој мисији инспирише многе, иако се суочава с бројним изазовима и неправдом.

– Реагујем тако што их жалим, тај који има потребу да гађа једну бабу фекалијама, мора да има један јако тужан живот, јер није нормално да после 63 године бављења културом, да у Београду немам издавача. Не можете никоме ни да замерате, Бог је велики – прича Ева која каже да је дуго тражила издавача за своју књигу, али у престоници нико није био заинтересован.

Она је истакала за Блиц да је имала проблем да објави свој роман “Галактичка јеврејка”.

Eva Ras
Ева Рас / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

– Друго издање књиге за годину дана. Књига је изашла у Бањалуци, овде је нико неће. Тамо сам велики писац, живот је пун парадокса. Испричала сам то у некој емисији и коментари читалаца су били такви: “Баба, нула”… Немају милости ни када имате 81 годину, бесна је глумица која мисли да се о њој створила погрешна слика.

– Играм главну улогу у једном португалском филму. Потпуно сам остварена, не иде ми се у Португал. Сналазим се у језику али ми је много тежа улога баш због тога. Требало је да играм код Ахмета Имамовића, на ладино језику, десило се да нисам одиграла због вести да имам дечка који је 50 година млађи од мене. Човек није луд да са лудом бабом снима уметнички филм. Како он у Сарајеву да зна да немам дечка и да сам нормална.

Ева Рас каже да је многе пријатељице изгубила и да чека када ће њој откуцати задњи час.

Редитељ је пљунуо

Ева је имала непријатности од појединаца и у цвету младости. Тако је једном испричала о свом врло непријатном сусрету са Анџејем Вајдом, пољским великаном, који је снимао филм у Југославији почетком шездесетих по мотивима приповетке Николаја Лескова.

Eva Ras
Ева Рас / Извор: АТА Images/Antonio Ахел

– Пољски редитељ Вајда, дошао је у Србију да ради филм “Сибирска лејди Магбет” и одмах је поделио улоге Љуби Тадићу, Оливери Марковић… Међутим требало им је и неко млађе лице, а тадашњу уметнички директор Боба Селенић одмах је предложио мене, јер је сматрао да сам ја чудо од талента – каже глумица за Гранд Online и објашњава расплет ситуације:

– Човек ме је погледао и пљунуо: “Пу, склоните ми ову жену одавде.” Он је то рекао преда мном. Није ме ни пустио на кастинг, а био је планетарно познат и пљунуо ме је – каже Ева која је тад била очајна.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Šokantan efekat masturbacije na vaše telo: Evo šta se dešava ako to radite svaki dan

Koliko često se ljudi samozadovoljavaju dnevno i kako svaki dan masturbacije utiče na telo? Mnogi …