Вучић послао снажну поруку из Хамбурга: Морамо да радимо још више, брже и снажније и да не спавамо на ловорикама (ВИДЕО)

Срећан сам што смо у Хамбургу и за нас је добро да будемо на оваквом догађају. Разговарао сам са дванаест светских лидера, а са Шолцом сам имао одличан разговор.

Морамо да радимо још више, брже и снажније и да не спавамо на ловорикама. Немачка је за нас поуздан и веома важан савезник. Овде сам видео једно стратешко опредељење Немачке и верујем да ћемо наставити одличну сарадњу са СР Немачком.

Подсетимо, Председник Србије Александар Вучић данас је стигао на хамбуршку конференцију о одрживости, на којој ће се разговарати о даљој имплементацији заједничких процеса за постизање циљева одрживог развоја УН.

Председника Вучића је дочекао немачки канцелар Олаф Шолц.

– Захвалан љубазним домаћинима канцелару Олафу Шолцу и градоначелнику Хамбурга Петеру Ченчеру на топлом дочеку и срећан што данас представљам Србију на изузетно важном и престижном глобалном догађају Хамбуршкој конференцији о одрживости као кључној платформи за разговор о најозбиљнијим питањима о будућности нашег света. Одрживост није само реч – то је изазов са којим се суочавамо сви заједно и верујем да је време да преузмемо одговорност и да убрзано почнемо да радимо на решењима. Ова конференција окупља утицајне глобалне лидере, стручњаке и активисте из различитих области, како бисмо разменили идеје и искуства о одрживом развоју и истражили могућности за унапређење политика које ће заштитити нашу животну средину, али и обезбедити економски раст и социјалну правду – објавио је председник на свом Инстаграм налогу.

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Пожурите да се пријавите: Чак 50 милиона динара нове помоћи државе – Пријаве трају до 11. октобра

Како се наводи на сајту Министарства привреде Србије, укупно расположива бесповратна средства за реализацију овог …