Шта је заједничко у случају Данке Илић, Ане Волш и Ане Кнежевић? Адвокат открио ЈЕЗИВУ ствар, ево шта их повезује

Адвокат Радиша Роксић објаснио је када оптужница против осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић, ступа на снагу.

– Након што прими оптужницу, Виши суд у Зајечару ће је доставити ванрасправном већу, које ће прво испитати њену формалну исправност. Ако није прописно написана, оптужница ће бити враћена на исправку. Затим се процењује њена садржина. Оптужница ће бити одбачена ако се процени да није у питању кривично дело, али то у овом случају вероватно неће бити случај. Осумњичени имају рок од осам дана да одговоре на оптужницу. Почетак процеса означава припремно рочиште, које је затворено за јавност, где ће одбрана и тужилаштво изнети своје доказне предлоге. Судија ће тада проценити које су чињенице релевантне за даљи поступак – казао је Роксић приликом једног гостовања.

Адвокат је додао да и у случајевима попут Ане Волш и Ане Кнежевић, где тела нема, постоје основе за сумњу у убиство.

– Тело је важан доказ јер олакшава суђење и елиминише дилеме, али сумња у злочин може постојати и без њега – рекао је Роксић.

Случај Ане Волш

Нестанак Ане Волш, пореклом из Београда, пријављен је 2. јануара у Масачусетсу у САД. Након неколико дана ухапшен је њен супруг Брајан Волш због ометања полицијске истраге. У међувремену су се појавили докази који указују да је Брајан умешан у нестанак своје супруге Ане Волш. Сумња се да је Српкиња убијена иако тело и даље није пронађено.

Ana Volš
Ана Волш / Извор: Друштвене мреже

Супруг Ане Кнежевић ухапшен у Мајамију

Ана Кнежевић нестала је у Мадриду почетком фебруара, а у то време је била растављена са мужем и прошли су јако споран развод након 13 година брака. Пар је водио компанију за компјутерску подршку на Флориди.

Давида Кнежевића, који је почетком маја приведен на Међународном аеродрому у Мајамију, ухапсили су агенти ФБИ по повратку из Србије, где му живи мајка. Давид је ухапшен због наводне умешаности у отмицу и нестанак своје супруге.

Ana Knežević
Ана Кнежевић / Извор: Друштвене мреже

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Dakotu Džonson u vrh lansirala glumica koja je vređala Srbe: Njena slavna majka operacijama unakazila lice, a očuha je nazvala bezobzirnom svinjom

Lepa glumica Dakota Džonson proslavila je svoj 35. rođendan, a iako za njeno ime još …