ХОРОР СЦЕНЕ ИЗ БОСНЕ: Дечак (10) ХИТНО пребачен хеликоптером за Мостар, ТРУДНИЦА која је изгубила бебу у тешком стању (ВИДЕО)

Др Ламија Дурановић, директорка Кантоналне болнице “Др Сафет Мујић” у Мостару, потврдила је да су у првом таласу евакуације из Јабланице збринули четири особе, од којих су две транспортоване хеликоптером.

Ради се о трудници у осмом месецу трудноће, коју су евакуисале екипе Горске службе спашавања, а која је, нажалост, изгубила бебу. Она је, нажалост, тренутно, у животној опасности. Прогнозе не могу дати, јер се ради о по живот опасним повредама – рекла је др Дурановић. за Avaz.ba

С њом је, додала је, довезен и њен супруг и он није животно угрожен.

Након тога је хеликоптером транспортован дечак  од 10 година, који има фрактуре и, тренутно, ни он није животно угрожен, као и један мушкарац, који је, за сада, стабилно – навела је она.

Нагласила је да су у потпуности ослобођени сви капацитети ове болнице за потребе пријема и збрињавања унесрећених становника Јабланице.

Запослени неће напуштати своја радна места до даљег, а повукли смо и све који су били слободни из дежурстава – казала је.

За сада немају информација с терена колико евентуално повређених особа у наредном сатима могу очекивати.

– Ми смо спремни у потпуности и у контакту смо и с колегама у СКБ Мостар – рекла је др Дурановић.

Иначе, сам транспорт и евакуација повријеђених из Јабланице одвија се у изузетно тешким условима.

Припадници ГСС – а према досадашњим информацијама на носилима пребацују повређене до Комадиновог врела, а потом се они транспортирају уз помоћ чамаца до моста Бегића и Беговића, преноси Avaz.ba.

Izvor: Srbija Danas

Check Also

"То је БОЛЕСНО", трудна Милица сазнала нове информације о Софији – и сама је остала затечена када их је чула

Веза Милице Величковић и Борислава терзића терзе пара пролазила је кроз бројне изазове и несугласице, …